Triál

Triál OB a festői tarcali bányatónál

A 2020-as év a triál szakág számára nem tartogatott sok versenyt. Szeptember 13-án rendezték az első és nagy eséllyel az utolsó hazai futamot ebben a szezonban.

A szervezők kaptak a lehetőségen és a festői szépségű tarcali bányatónál megszervezték az Országos Bajnokságot. Talán nincs is alkalmasabb terep a triálosok számára, hiszen a sziklákon való kerékpározás közben nem csak az ugrásokra, de azok pontosságára is maximális figyelmet kell fordítani.

Idén először több, mint 15 olyan fiatal vett részt a rendezvényen, akik a szakág utánpótlásrendszeréből kerültek ki. Többen már licenccel álltak rajthoz, de voltak, akik a verseny reggelén fel buzdulva open kategóriákban indultak. A bajnoki mezekért 33 fő versengett a nap folyamán.

A pontszámok alapján teljesíthető pályák kerültek kijelölésre, így igazán kiélezett küzdelem folyt minden kategóriában. A Kadét és Kezdő indulók között új bajnokot avattak Tarkövi Dominik és Fark Zalán személyében. Senior Hobby kategóriában Csernus Gábor, Senior Pro-ban Horgos Attila, míg Junior indulóként Virizlai Botond kapta meg a dobogó legfelső fokával járó mezt. Elite 20” és 26”-ban Hegedűs László (Hege) hozta a papírformát így megszerezte sorban a 27. és 28. bajnoki címét is.

Tarcal Község Önkormányzata a támogatásáról biztosította a szervezőket, így biztosan nem ez volt az utolsó verseny ezen a helyszínen.

EREDMÉNYEK

2020vas13szepEgész napKiemeltTarcal Trial Országos Bajnokság 2020Tarcal - BányatóSzakágTrialKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb