Országút

Imolában rendezik az országúti kerékpáros világbajnokságot

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntése értelmében, szeptember 24. és 27. között az olaszországi Imola adhat otthont a 2020-as országúti világbajnokságnak.

Miután a svájci Aigle-Martigny a koronavírus-járvánnyal összefüggő nemzeti korlátozások miatt visszalépett a rendezéstől, Imola lett a befutó, azon belül is a méltán híres autóversenypálya és környéke.

Az imolai versenypálya tökéletes választás, hisz a boxok lehetőséget biztosítanak az egészségügyi protokoll intézkedések tökéletes végrehajtásához. A nemzetközi szövetség egyben azt is megerősítette, hogy  a világbajnokság programja a szokásosnál rövidebb lesz, csak a felnőtt nőknek és férfiaknak rendeznek időfutamot és mezőnyversenyt.

Az elit férfiakra a tervek szerint 259 kilométer (9 kör) vár majd a 28,8 kilométeres – két kisebb, de annál meredekebb emelkedőt tartalmazó – körpályán, mintegy 5000 méternyi szinttel, míg a nők 144 kilométert (5 kör) tesznek meg. Az egyéni időfutamban mindkét nem 32 kilométert abszolvál, sík terepen.

A világbajnokság tervezett programja:

  • Szeptember 24. (csütörtök): elit női időfutam, 32 km
  • Szeptember 25. (péntek): elit férfi időfutam, 32 km
  • Szeptember 26. (szombat): elit női mezőnyverseny, 144 km
  • Szeptember 27. (vasárnap): elit férfi mezőnyverseny, 259 km

'Fel a tetejéhez' gomb