BMX Racing

Veszprémben rendezték a BMX Magyar Kupa 2-3. fordulóját

Igazán szerencsésnek mondhatja magát a hazai BMX Racing társadalom, hogy a hétvégi veszprémi Magyar Kupa mindkét futamán remek időt fogott ki. Nagyszámú versenyzői gárda, remek hangulat, kemény küzdelem, jól előkészített pálya jellemezte a versenyt. A rendező a Veszprémi Spartacus SE igazán elkövetett mindent, hogy a rendezvény gyorsan és zökkenő mentesen haladjon, de ehhez a Bike-Zone Gödöllő, BMX Sopron SE, Rendeki BMX Cross SE segítő gárdájára is szükség volt.

A veszprémi pályáról tudni kell, hogy Magyarországon elsőként épült (1988) és egy domboldalba „faragták”. Többször átépült már de a rajtdomb és az első szakasz maradt a régi: rendkívül gyors! Az idősebb versenyzők 50-54 km/órás sebességgel is haladnak a pálya első szakaszán, ami a BMX kiskerekeit tekintettbe véve meglehetősen nagy tempó. Ráadásul ugratni, pumpálni, haladni kell. Továbbiakban, ahogy a domboldalban halladunk a cél felé, emelkedik a pálya, ráadásul egyre technikásabb akadályokat kell gyorsan megoldani, miközben jelentkeznek a fáradság jelei.

Na, de vissza a versenyre: a helyiek versenyzői közöl „kisebb” kihagyás után visszatért Borbély Ferenc Benedek és László Milos, de mindketten a „bizonyítás” áldozatai lettek. Borbély Beni a szombati edzésen feleslegesen örült tempót diktált és kicsúszott az első kanyarban. Egyébként nehéz egy adrenalinnal teli versenyzővel megértetni, hogy lassítson. Bokasérülés, zúzódások, szomorúság. Milosnak az első selejtezőben kiakadt az SPD-je, letalpalt, szintén bokasérülés. Szombat este a veszprémi sürgőségin maszkban megbeszélték a történteket, volt idő rá.

A legkisebb korcsoportban mindkét nap soproni győzelem született, Réczeg Bence révén. 7-8 éves korcsoportban a veszprémi Naszádos Saba mindkét nap meggyőző fölénnyel végzett az első helyen, míg a második és harmadik pozíción megosztozott Kocsis Bendegúz és Reicher Flóra. 9-10 éves korcsoportba is szinte papírforma eredmények születtek, hiszen a soproni Lengyel Gellért végzett az első helyen. 11-12 éves csoportban Farkas Bendegúz mindkét nap első helyen végzett, mögötte a második és harmadik helyért nagy csata alakult ki.

A nap, mondhatni a hétvége legjobb futama következett: 13-14 évesek. Az első kanyarban a második helyen lévő versenyző megcsúszott és tulajdonképpen két versenyzőt kivéve, mindenki elesett. Gyors kerékpárkeresés a versenyben maradásért, és tovább, szerencsére mindenki átjutott a célvonalon. A vasárnapi döntő futam sem változott, már ami az iramot illeti, hiszen a második helyért Kiss Vincze óriásit hajrázott és centiméterekkel jutott előbbre. A futamot szombaton és vasárnap is Zsoldos Péter nyerte.

11-12, 14-15 éves lányok futamainak eredményei a két nap során nem változtak, veszprémi (Kiss Nikoletta Bettina révén), és soproni (Czisztler Hanna révén) győzelem született. Egyébként minden elismerés a hölgyeknek, hiszen a BMX Racing nem kifejezetten a lányok sportja, de úgy tűnik, hogy egyre többen indulnak a magyarországi versenyeken.

15-16 éves korcsoportban a Rendeki Se színeiben induló Kató Norbert végzett az első helyen, mögötte az egykor nagy múltú és jó eredményeket felvonultató hódmezővásárhelyi csapat versenyzője futott be másodikként. Felnőtt 17+ kategóriában Vincze Gergely egyedüli indulóként végzett az első helyen. Szenior csoportban igazán remek izgalmas futamok voltak, mindkét nap Balogh Péter nyert, Becsei Sándor, Gombos Zsolt és Enyedi Ferenc előtt.

EREDMÉNYEK

2020szo22augEgész napvas23BMX Cross Magyar Kupa2-3. fordulóVeszprém - BMX PályaSzakágBMX RacingKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb