MTB

SVS Pro Team fölény a III. Kanizsa Kupa XCO elit futamaiban

Buzsáki Virág (SVS Pro Team) és Palumby Zsombor (SVS Pro Team) sikereivel zárultak az elit kategóriák futamai a III. Kanizsa Kupa XCO Mountain Bike versenyen. Az U19-es korosztályban is csapattagok állhattak fel a dobogó legfelső fokára, hiszen míg a lányok versenyét Bokros Csenge Anna nyerte, addig a fiúknál Baranyi Dávid Áron (Limitless Team – XCO Nagykanizsa) győzedelmeskedett. A város szélén található Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített pályán rendezett viadalon, amely egyben a 2020-as XCO Magyar Kupa sorozat része is volt, összesen tizenhét kategóriában hirdettek győztest. A versenyzőknek a rendkívül technikás pálya adta kihívások mellett a nyári meleggel is meg kellett birkózniuk.

Kezdésként a legkisebbeké volt a főszerep, az U9-es korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál Horváth Leó (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Hegedűs Heléna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Molnár Ágoston (Focus Team Hungary) voltak a legjobbak, míg az U13-as korcsoportban Szűcs Borbála (ZKSE) és Berencsi Benedek (Speed-Way Team) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Szabó Léna (ZKSE) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Gergely Koppány Máté (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) szerezte meg az első helyet.

Az U17-es korcsoport küzdelmeiben Gremán Szonja (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) nyert a lányok futamában, míg a fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) győzedelmeskedett. U19-ben Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) újfent a hazaiaknak szállított egy dicsőséget, míg a fiúknál szintén a hazaiak örülhettek Baranyi Dávid Áron (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) sikere révén.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ferenc.bak.96&set=a.3189192071165169

Az elit nők futamában Buzsáki Virág (SVS Pro Team) hatalmas fölénnyel, öt és fél perc előnnyel győzött Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt, míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyert, két és fél percet verve Parti Andrásra (UTE), miközben a bronzérem Szatmáry András (Cube-Csömör) nyakába került. A férfi Elit futam első helye, ahogy az várható volt, Parti András és Palumby Zsombor között dőlt el. Mindketten kiválóan kapták el a rajtot és a verseny feléig fej-fej mellett haladtak. Az utolsó pár körön azonban az újdonsült maraton országos bajnok Palumby Zsombor ritmust váltott és meglépett üldözőjétől, a korábbi hetekben kisebb betegséggel küszködő, ezért nem 100%-os formában versenyző Parti Andrástól és magabiztos 2,5 perces előnnyel ért célba.

Master 1-ben Hattyár Dániel (Merida Maraton Team-CST), Master 2-ben Horváth Csaba István (Focus Team Hungary), míg a Master 3-as korcsoportban Vock Balázs (Bakony Racing Team KSE) diadalmaskodott.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósuló kanizsai verseny egyben az augusztus 16-i zalaegerszegi XCO országos bajnokság főpróbája is volt, ahol tovább folytatódhat Palumby és Parti csatája az Elite férfiak mezőnyében. Ezúttal azonban már az országos bajnoki cím lesz a tét.

EREDMÉNYEK

2020vas09augEgész napÚj dátumIII. Kanizsa Kupa XCONagykanizsa - Csónakázó-tóSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Szerző
Fotó: Bak Ferenc FB
'Fel a tetejéhez' gomb