MTB XC

SVS Pro Team fölény a III. Kanizsa Kupa XCO elit futamaiban

Buzsáki Virág (SVS Pro Team) és Palumby Zsombor (SVS Pro Team) sikereivel zárultak az elit kategóriák futamai a III. Kanizsa Kupa XCO Mountain Bike versenyen. Az U19-es korosztályban is csapattagok állhattak fel a dobogó legfelső fokára, hiszen míg a lányok versenyét Bokros Csenge Anna nyerte, addig a fiúknál Baranyi Dávid Áron (Limitless Team – XCO Nagykanizsa) győzedelmeskedett. A város szélén található Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített pályán rendezett viadalon, amely egyben a 2020-as XCO Magyar Kupa sorozat része is volt, összesen tizenhét kategóriában hirdettek győztest. A versenyzőknek a rendkívül technikás pálya adta kihívások mellett a nyári meleggel is meg kellett birkózniuk.

Kezdésként a legkisebbeké volt a főszerep, az U9-es korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál Horváth Leó (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Hegedűs Heléna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Molnár Ágoston (Focus Team Hungary) voltak a legjobbak, míg az U13-as korcsoportban Szűcs Borbála (ZKSE) és Berencsi Benedek (Speed-Way Team) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Szabó Léna (ZKSE) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Gergely Koppány Máté (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) szerezte meg az első helyet.

Az U17-es korcsoport küzdelmeiben Gremán Szonja (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) nyert a lányok futamában, míg a fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) győzedelmeskedett. U19-ben Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) újfent a hazaiaknak szállított egy dicsőséget, míg a fiúknál szintén a hazaiak örülhettek Baranyi Dávid Áron (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) sikere révén.

A hétvégi nagykanizsai XCO verseny képekben…Jelölgessetek, vigyétek…a forrásjelölésről ne feledkezzetek meg…köszönöm!

Uverejnil používateľ Bak Ferenc Pondelok 10. augusta 2020

Az elit nők futamában Buzsáki Virág (SVS Pro Team) hatalmas fölénnyel, öt és fél perc előnnyel győzött Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt, míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyert, két és fél percet verve Parti Andrásra (UTE), miközben a bronzérem Szatmáry András (Cube-Csömör) nyakába került. A férfi Elit futam első helye, ahogy az várható volt, Parti András és Palumby Zsombor között dőlt el. Mindketten kiválóan kapták el a rajtot és a verseny feléig fej-fej mellett haladtak. Az utolsó pár körön azonban az újdonsült maraton országos bajnok Palumby Zsombor ritmust váltott és meglépett üldözőjétől, a korábbi hetekben kisebb betegséggel küszködő, ezért nem 100%-os formában versenyző Parti Andrástól és magabiztos 2,5 perces előnnyel ért célba.

Master 1-ben Hattyár Dániel (Merida Maraton Team-CST), Master 2-ben Horváth Csaba István (Focus Team Hungary), míg a Master 3-as korcsoportban Vock Balázs (Bakony Racing Team KSE) diadalmaskodott.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósuló kanizsai verseny egyben az augusztus 16-i zalaegerszegi XCO országos bajnokság főpróbája is volt, ahol tovább folytatódhat Palumby és Parti csatája az Elite férfiak mezőnyében. Ezúttal azonban már az országos bajnoki cím lesz a tét.

EREDMÉNYEK

202009augEgész napÁtütemezettIII. Kanizsa Kupa XCONagykanizsa - Csónakázó-tóSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Magyar Kupa

Szerző
Fotó: Bak Ferenc FB
'Fel a tetejéhez' gomb