BMX Racing

Magyar sikerek a BMX Race Ljubljana viadalain

Augusztus 1-jén és 2-án rendezték Szlovéniában a BMX Race Ljubljana viadalait, ahol Bujáki Bence és Farkas Bendegúz is remekelt.

Hat nemzet legjobbjai – Ausztria, Csehország, Magyarország, Németország, Olaszország és Szlovénia – tizenegy korosztályban mérték össze erejüket a két nap során. A magyar színeket Lengyel Gellért (U11), Farkas Bendegúz (U13) és Bujáki Bence (elit) képviselték.

Az első napon Bujáki Bence és Farkas Bendegúz is nyerte a futamát, míg Lengyel Gellért a tizenegyedik helyen zárt.

Farkas Bendegúznak sikerült a duplázás az U13-as korosztályban, miután vasárnap is az ő nyakába került az aranyérem, miközben az elitben Bujáki Bence az első futamhoz hasonlóan ezúttal is hatalmas csatát vívott a német Axel Webster ellenében, ám most riválisának jött ki jobban a lépés. Lengyel Gellért az U11-es fiúk küzdelmében a második napon egy helyet javítva tizedikként végzett.

„A második futamban egy kicsit fáradtabb voltam, Axel ellenben remek erőben tekert, így ezúttal ő nyert – mondta Bujáki Bence a második versenyt követően. – Az első nap során nagyon jól teljesítettem, örülök, hogy akkor viszont én győztem. Tetszett a ljubljanai pálya, még biztos, hogy visszatérek ide.” 

'Fel a tetejéhez' gomb