MTB

Buzsáki Virág és Parti András győzött az eBike.hu XCO Magyar Kupán

Július 19-én a törökbálinti Fortuna Beach kemping területén folytatódott a 2020-as XCO Magyar Kupa sorozat. A rendező Superior MTB Team egy rendkívül technikás, számos épített akadállyal és ugratókkal teli pályát alakított ki, azon a több hektáros területen, amelyet a kupafutamot megelőzően már két zárt pályás versenyen is megismerhettünk. Egyedülálló módon egy sziklakert is helyet kapott a penzumban, amely komoly kihívást jelentett a mezőny számára. 

Az első futam rajtja előtt egy heves esőzés áztatta el a pályát, az U9-es korcsoport indulói bőrig ázva küzdöttek. Ebben a korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál Honti Tamás Attila (Focus Team Hungary) bizonyult a legjobbnak.

A szűnni továbbra sem akaró esőzés miatt a bírók az U11-es korcsoport pályájából kivették a sziklakertet és a hosszú, betonos letörést is. Ez a futam a nagy sár okozta csúszkálások és bukások miatt leginkább egy cyclo-cross versenyre hasonlított. A lányoknál Hegedűs Heléna (Limitless Team XCO Nagykanizsa) győzedelmeskedett, a fiúknál pedig Szilasi Dániel (Superior Racing Team) lett az első.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ferenc.bak.96&set=a.3127337024017341

U13-ban a letörésen már lemehettek a gyerekek, a sziklakert viszont csak az U15-ös korosztály futamaitól volt újra a penzum része. Előbbi korcsoportban a lányoknál Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) nyakába került az aranyérem, miközben a fiúknál Gábor Milán révén újabb sikert ünnepelhetett a Superior Racing Team.

A lányok U15-ös futamában hatalmas ZKSE fölény alakult, melynek végén Bruchner Regina (ZKSE) emelhette magasba a kezeit, míg a fiúknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) egy újabb aranyérmet szállított a hazaiak részére.

Az U17-ben a lányok versenyét Leányvári Sára (DVTK Cycling Team), a fiúkét pedig Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) nyerte.

Gergely Virág (VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team) egyedüliként ért célba az U19-es lányoknál, miközben a fiúknál Gerely Attila (Crosskovácsi Bikeschool) hatalmas csatában diadalmaskodott.

A női elitben Buzsáki Virág (SVS Pro Team) győzött Király Katalin (Trek SE) előtt.

A férfi elit kategória a rendkívül kevés induló ellenére is nagyon izgalmasra sikeredett. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) két körrel a vége előtt próbálta faképnél hagyni riválisait, kisebb előnyre sikerült is szert tennie, de Parti András (UTE) az utolsó körben felért rá, a sprintbefutón pedig ezúttal olimpikonunk bizonyult jobbnak, visszavágva ezzel a csömöri vereségért. A bronzérmet Blazsó Márton (Pécsi Medikus SC) kaparintotta meg.

A Master1 korcsoport futamát Cser Gábor (Epronex-BSS Oil Team), a Master2-ben Horváth Szabolcs (ZKSE), a Master3-ban pedig Gortva László (Green Riders) győzött.

Az XCO Magyar Kupa augusztus 9-én, Nagykanizsán folytatódik. A III. Kanizsa Nagydíj egyben a sorozat utolsó futama is lesz az augusztus 16-án, Zalaegerszegen sorra kerülő cross-country országos bajnokság előtt.

Eredmények

2020vas19júlEgész napeBike.hu XCO Magyar KupaTörökbálint - Fortuna Beach és KempingSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Szerző
Fotó: Bak Ferenc FB
'Fel a tetejéhez' gomb