MTB XC

Buzsáki Virág és Parti András győzött az eBike.hu XCO Magyar Kupán

Július 19-én a törökbálinti Fortuna Beach kemping területén folytatódott a 2020-as XCO Magyar Kupa sorozat. A rendező Superior MTB Team egy rendkívül technikás, számos épített akadállyal és ugratókkal teli pályát alakított ki, azon a több hektáros területen, amelyet a kupafutamot megelőzően már két zárt pályás versenyen is megismerhettünk. Egyedülálló módon egy sziklakert is helyet kapott a penzumban, amely komoly kihívást jelentett a mezőny számára. 

Az első futam rajtja előtt egy heves esőzés áztatta el a pályát, az U9-es korcsoport indulói bőrig ázva küzdöttek. Ebben a korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál Honti Tamás Attila (Focus Team Hungary) bizonyult a legjobbnak.

A szűnni továbbra sem akaró esőzés miatt a bírók az U11-es korcsoport pályájából kivették a sziklakertet és a hosszú, betonos letörést is. Ez a futam a nagy sár okozta csúszkálások és bukások miatt leginkább egy cyclo-cross versenyre hasonlított. A lányoknál Hegedűs Heléna (Limitless Team XCO Nagykanizsa) győzedelmeskedett, a fiúknál pedig Szilasi Dániel (Superior Racing Team) lett az első.

Az idei második XCO MK futam képekben összefoglalva. Köszönjük, hogy eljöttetek és mindent beleadva versenyeztetek… Jelölgessetek, vigyétek…a forrásjelölésről ne feledkezzetek meg. Jó pihenést mindenkinek!

Uverejnil používateľ Bak Ferenc Nedeľa 19. júla 2020

U13-ban a letörésen már lemehettek a gyerekek, a sziklakert viszont csak az U15-ös korosztály futamaitól volt újra a penzum része. Előbbi korcsoportban a lányoknál Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) nyakába került az aranyérem, miközben a fiúknál Gábor Milán révén újabb sikert ünnepelhetett a Superior Racing Team.

A lányok U15-ös futamában hatalmas ZKSE fölény alakult, melynek végén Bruchner Regina (ZKSE) emelhette magasba a kezeit, míg a fiúknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) egy újabb aranyérmet szállított a hazaiak részére.

Az U17-ben a lányok versenyét Leányvári Sára (DVTK Cycling Team), a fiúkét pedig Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) nyerte.

Gergely Virág (VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team) egyedüliként ért célba az U19-es lányoknál, miközben a fiúknál Gerely Attila (Crosskovácsi Bikeschool) hatalmas csatában diadalmaskodott.

A női elitben Buzsáki Virág (SVS Pro Team) győzött Király Katalin (Trek SE) előtt.

A férfi elit kategória a rendkívül kevés induló ellenére is nagyon izgalmasra sikeredett. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) két körrel a vége előtt próbálta faképnél hagyni riválisait, kisebb előnyre sikerült is szert tennie, de Parti András (UTE) az utolsó körben felért rá, a sprintbefutón pedig ezúttal olimpikonunk bizonyult jobbnak, visszavágva ezzel a csömöri vereségért. A bronzérmet Blazsó Márton (Pécsi Medikus SC) kaparintotta meg.

A Master1 korcsoport futamát Cser Gábor (Epronex-BSS Oil Team), a Master2-ben Horváth Szabolcs (ZKSE), a Master3-ban pedig Gortva László (Green Riders) győzött.

Az XCO Magyar Kupa augusztus 9-én, Nagykanizsán folytatódik. A III. Kanizsa Nagydíj egyben a sorozat utolsó futama is lesz az augusztus 16-án, Zalaegerszegen sorra kerülő cross-country országos bajnokság előtt.

Eredmények

202019júlEgész napeBike.hu XCO Magyar KupaTörökbálint - Fortuna Beach és KempingSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Magyar Kupa

Szerző
Fotó: Bak Ferenc FB
'Fel a tetejéhez' gomb
X
X