Országút

Buzsáki Virág és Szatmáry András a Hegyi OB elit bajnokai

Az abszolút győzelmet az U19-es korcsoportban induló Baranyi Áron (Limitless XCO Team Nagykanizsa) szerezte meg. A felnőtt női, a felnőtt férfi, az utánpótlás női és az utánpótlás férfi korcsoportok számára kiírt hegyi országúti bajnokságra 2020. július 11-én, szombaton került sor. A verseny Parádról indult, a haladó fiúk és serdülő lányok 7,4 kilométert tettek meg a Nagytisztásig, míg a többi korcsoportra 17 kilométer várt a Kékestető parkolójáig.   

Az U15-ös fiúk között Takács Zsombor (Superior Racing Team) diadalmaskodott, Pakot András Gusztáv (Kőbánya Cycling Team) lett az ezüstérmes, míg Hancz Tamás (SZENYOR KSZSE) a bronzérmes.

Az U17-es lányoknál Greman Szonja (Limitless XCO Team Nagykanizsa) szerezte meg az aranyérmet Leányvári Sára (DVTK Cycling Team) és Jánossy Fanni (Debreceni Sportcentrum) előtt.

A tizenhét éven aluli fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) csak az utolsó méterek sprintjében tudta felülmúlni Magyar Gergőt (Port Hotels Grupo Sime). A dobogó legalsó fokára Varga Kristóf (Kőbánya Cycling Team) állhatott fel.

Az U19-es lányoknál Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) magabiztosan győzte le riválisait, ezzel megvédve címét, míg mögötte Kovács Korinna (Debreceni Sportcentrum) és Gergely Virág (VKE-Nelson) ért célba.

Az U19-es fiúknál az abszolút győztes Baranyi Dávid Áron (Limitless XCO Team Nagykanizsa) lett a bajnok 36 perc 18 másodperc alatt célba érve Árvai Kristóf (Lotus Cycling Team) és Szijártó Zétény (DKSI) előtt.

A női elit bajnoki címét a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Buzsáki Virág (SVS Pro Team) szerezte meg, Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) nyakába került az ezüstérem, míg a bronzot Schmidel Regina (Cube-Csömör) kaparintotta meg.

Az elit/U23-as férfiak versenyének végén Szatmáry András (Cube-Csömör) érdemelte ki a bajnoki címet, Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) lett a második, míg Szentpéteri András (Team Novák) állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

EREDMÉNYEK

2020szo11júlEgész napÚj dátumKiemeltMagyarország Hegyi Bajnoksága 2020Parád - Közösségi házSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

 

A hazai kerékpársport kiemelt támogatója a KOMÉTA.

'Fel a tetejéhez' gomb