Országút

Team Manuela Fundacion néven folytatja a szezont Peák Barnabás csapata

Váratlan bejelentést tett a Mitchelton-Scott sora, azaz Peák Barnabás munkaadója. Az ausztrál klub megerősítette, hogy egy új támogató érkezésével 2020. július 1-től Team Manuela Fundacion néven folytatja.

A női és férfi WorldTour sort is működtető ausztrál klub a hírek szerint 2021 végéig kötött megállapodást a spanyol Manuela alapítvánnyal, amely egy nonprofit szervezet, melyet az építőiparban érdekelt Francisco Huertas és felesége, Maria Angustias González hozott létre, elsősorban saját forrásaikra támaszkodva. Az alapítvány célja, ahogyan azt a weboldalukon is írják: egy kedvezőbb világ megteremtésének az elősegítése. Ennek érdekében a szociális munka területén, a sportban és a művészeti ágakat érintve működtetnek projekteket.

A csapat 2011-ben alakult, s nagyrészt azóta is Ausztrália egyik leggazdagabb embere Garry Ryan finanszírozza, az elmúlt években a Mitchelton névre keresztelt borászatát és az azzal összefüggő gyógyszállóját reklámozva.

„A koronavírus-járványt követő nyugtalanító és bizonytalan időszak után örömmel jelentjük be, hogy szponzori megállapodást kötöttünk Francisco Huertas alapítványával a Manuela Fundacionnal – mondta Garry Ryan a csapat jelenlegi tulajdonosa. – A támogatás biztosítja a jövőnket a 2020-as és 2021-es szezonban és reményeink szerint azt követően is.”

Francisco Huertas számára nem új keletű a sportszponzoráció, hisz korábban építőipari vállalata révén támogatta a Granada labdarúgó csapatát, majd tulajdonrészt vállalat a harmadosztályú Reál Jaen klubjánál is. A kerékpársportba két éve szállt be, 2019 óta egy U23-as regionális sort működtet.

A szponzorváltás természetesen új megjelenést is jelent, így hamarosan már rózsaszín és kék színekben pompázhatnak a kerekesek.

'Fel a tetejéhez' gomb