Triál

Pap Péter Trial UCI bíró tartott bíróképzést

Február 22-én Nemzeti triál versenybíró képzés és vizsga zajlott. A jelentkezők között versenyzők és családtagjaik, versenyszervezők is sorakoztak, így a jelenlévők több szálon kötődtek már korábban is a sportunkhoz. Ebből kifolyólag a képzést egy magas alapismeretekkel rendelkező csapat számára tudtam megtartani, ami kifejezetten izgalmassá tette a napot.

A sportunkat, azon belül a versenybírói feladatkört és felelősséget bemutatva indultunk az új ismeretek elsajátításának útján, ahol alapvetően az íratlan szabályok, a jó versenybíró ismérvei és a verseny korrekt végeredményéért szükséges teendőink alkották a beszélgetés vázát. Ezt követően a szárazabb tananyag felé vettük az irányt, így a szabályzat pontjai következtek.

Az élet számos területén megfigyelhető, hogy a látszólag precízen megfogalmazott útmutatások, paragrafusok is lehetnek kétértelműek, vagy a gyakorlatban akár félreérthetőek, különösen, ha azokat valóban részletesen, hozzáértők körében vizsgáljuk. Nincs ez máshogy a sportunkkal kapcsolatban sem, így fontos tisztázni minden pontot egytől egyig. Számtalan jobbnál jobb – az életből, esetleg korábbi tapasztalatokból származó – történet, szituáció került elő a szabályzat legkülönbözőbb pontjainál köszönhetően a résztvevők korábbi ismereteinek, vagy szimplán a kimagasló aktivitásuknak és érdeklődésüknek, melyek igazán hatékonnyá tették mindenki számára a szabálykönyv valós megértését.

Alapvetően a képzésről és a hasonló rendezvényekről azt gondolom, hogy ezek azok az események, ahol hatalmas mennyiségű tudást szerezhet minden egyes résztvevő és érzésem szerint így történt ez ezen a napon is. Bizton állíthatom, hogy mindenki hasznos és új ismeretekkel felvértezve indult haza a nap végén, mellette pedig Nemzeti versenybírókká avanzsáltak, így egy újabb típusú kapcsolatot létesítettek a kerékpársporttal. Velük együtt izgatottan várom az első éles “bevetésüket”! Ezúton is gratulálok, valamint sok sikert kívánok minden új kollégám számára!

Pap Péter

A sikeres vizsgát tettek:

  • Urbancsok Tekla
  • Vígh Tamás Sándor
  • Földesi Flóra
  • Sabján Gábor
  • Ördög Zoltán
  • Horváth Patrik
  • Szabó Péter Zsolt
  • Horgos Attila
Szerző
Fotó: UCI Trials FB
'Fel a tetejéhez' gomb