BMX Freestyle

BMX Flatland OB Veresegyházon

Négy hónapnyi kemény munka gyümölcse érett be szombaton a SportZone Egyesületnél, Veresegyházon, ahol a 2019-es BMX Flatland OB-t rendezték. Rob Alton, az Egyesület megalakítója a következő gondolatokat fogalmazta meg a versennyel kapcsolatban:

„A kibővített terem és az új padlóburkolat jelesre vizsgázott, hiszen a nagyobb térnek köszönhetően akár egyszerre három versenyző is bemutatózhat. A rendezvény egyben a Magyar Országos Bajnokság futamait is magába foglalta, így összességében elmondható, hogy 36 Flatland BMX-es versenyző képviseltette magát, összesen 5 országból.”

Junior kategóriában összesen 10 induló állt rajthoz, és idén először női kategóriában is volt érdekeltség. Minden fiatal remek futamokat tudhatott magáénak, külön kiemelnénk a SportZone legifjabb, 6 éves versenyzőjének teljesítményét, Kiss Bősze Andort, aki mindkét futamában a legnehezebb trükkjeit mozgósította. Érdemes még megemlíteni a kategória kiemelt versenyzőjét Zsoldos Andort (12 éves) is, aki ugyan még csak 2 éve Flatlandezik, azonban már most remekül kombinálja a különböző trükköket. Lány kategóriában Hinz Mónika ragadta magához az első helyezést, azonban a 11 éves Kriston Emmának sem lehet oka panaszra, hiszen hiba nélkül tudta bemutatni trükkjeinek teljes tárházát. Ebben a kategóriában csupán három induló versenyzett, bízunk benne, hogy jövő évben még több lány versenyző fogja képviseltetni magát.

Az amatőr kategória 11 versenyzője is magasra tette a mércét. Bordás Ákos előhúzta a legnehezebb trükk kombinációját épp a futam vége előtt, amely végül az első helyet jelentette neki.

Ami a PRO kategóriát illeti, 4 országból 12 versenyző érkezett a versenyre. A hazai fiatal versenyzők és családjaik mind ámulattal és csillogó szemmel nézték a komolyabbnál komolyabb trükköket. Úgy gondoljuk ez hatalmas inspirációt adhat nekik, amely a Flatland jövőjét nézve is hasznos lehet. Szájer Gergely az előkelő 3. helyezést tudhatja magáénak a nemzetközi mezőnyt is figyelembe véve, ám ez a harmadik hely egyben az Országos Bajnok címet is jelentette neki.

Két televíziós csatorna is érkezett a helyszínre, így a közvetítést bárki megnézhette az ország területén belül, ez újabb remek lehetőségekkel kecsegtet. A Magyar Kerékpáros Szövetséggel együttműködve úgy hiszem, a Flatland is szép jövő előtt áll, amely a sportág és a jövő generáció számára eddig kiaknázatlan területeket nyithat meg. Összességében kijelenthetjük, hogy remek hangulatban telt a verseny, Robert Voller szuper zenét játszott a rendezvény ideje alatt végig, és a rekordszámú néző is csak emelte a nap hangulatát.

EREDMÉNYEK

2019szo23nov00:00szo23:59Veres BMX Flatland Verseny 2019Veresegyház - TriangoloSzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Külön köszönet az alábbi szervezeteknek, hogy támogatják ezt a remek sportot: Magyar Kerékpáros Szövetség, Magnetica, IPF Corner, Hoval, Elite BMX Shop, Kreativ Fa Ajándék, Vitalade, Gombai Cukrászda, Inectenso.

'Fel a tetejéhez' gomb