MTB

XVI. MTB Pilis Kupa UCI C1 XCO beszámoló

Az idei év utolsó UCI besorolású hazai cross-country versenyére került sor szeptember 21.-én. A múlt hétvégi nagykanizsai C1-es XCO után sok külföldi itt maradt pontokat gyűjteni, de olyan erős mezőny azért nem jött össze, mint egy héttel ezelőtt.

A piliscsévi pálya 4.5 km hosszú volt, körönként 190 m szintemelkedéssel. A technikai/frissítő zónát a versenyzők kétszer érintették a kör folyamán.

Kanizsához hasonlóan az alsó korcsoportokban megint a ZKSE versenyzői taroltak. U9, U11, U13-as korosztályokban is nyerték mind a lány, mind a fiú futamokat. U15-ben a lányoknál hazai győzelmet szerzett Gremann Szonja (PCCC), míg a fiúknál Takács Zsombor (Superior) lett az első, aki ezzel a Magyar Kupa összetettjét is megnyerte.

U17-ben a Limitless-Kanizsa bringásai arattak, Tóth-Almási Borbála és Horváth Áron Mihály révén. A múlt hétvége után sem talált férfi U19-ben legyőzőre Baranyi Dávid, pedig itt már szlovén, osztrák és cseh ellenfele is volt, de ennek ellenére övé lett a 20 UCI pont. A nőknél csak két résztvevő (Kiss Kata és Várai Zita) indult ebben a korcsoportban, így a maximális UCI pontokat sem sikerült kiosztani, de harmincnyolcat így is szereztek.

A női elitben esélyesként indult Benkó Barbara (Ghost Factory Team), a pályát édesapja jelölte ki. Barbi végül ezüstérmes lett a lengyel WLOSZCZOWSKA mögött másfél perc hátrányban, ezzel újabb 40 világranglista ponttal lett gazdagabb.

Férfi elitben a kanizsai győztes, lengyel WAWAK volt megint a leggyorsabb, a legjobb magyar eredményt Parti András hozta, aki ezúttal nem állt dobogóra, mindössze egyetlen másodperccel maradt el onnan és a negyedik helyen zárt. A további magyar résztvevők közül Palumby Zsombor 13., Dina Márton 17., Blazsó Márton 18., Buruczki Szilárd 19. lett, így ebben a futamban összesen 29 világranglista pontot gyűjtöttünk.

A pilisi pontgyűjtésnek köszönhetően a nemzet újabb egy helyet lépett előre a világranglistán, jelenleg a tizennyolcadikak vagyunk (1590 UCI ponttal) a 91 listázott nemzetből. A rangsort a svájciak vezetik, akik 5002 pontnál járnak.

EREDMÉNYEK

2019szo21szep(szep 21)08:00vas22(szep 22)17:00Pilis KupaSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C1

Szerző
Fotó: Bak Ferenc
'Fel a tetejéhez' gomb