Országút

Kritérium OB beszámoló

A 2018-as év után idén is Békéscsaba adott otthont a Kritérium Országos Bajnokságnak, mely a szakág idei utolsó bajnoksága volt. A Magyar Kerékpáros Szövetség és a Fenntartható Térségért Alapítvány, Békéscsaba belvárosában rendezte a futamokat 16 korcsoportban 127 versenyző állt rajthoz az eseményen.  A tavaly már jól bevált pályán sem változtattak, egy kilométeres teljesen lezárt  útszakaszon zajlottak a futamok.

Női elitben nem volt ott a rajtnál a tavalyi győztes, Temela Eszter, nyolcan vágtak neki a versenynek. A 38 perces futam végén a hajrában az országúti magyar bajnok, Szabó Zsófia (Health Mate Ladies Team) nyerte a sprintet. Nincs rossz formában, a napokban már egy 1 napos UCI versenyen is 8. lett.  Második helyen a téli pályaversenyekre készülő Borissza Johanna (BVSC-Zugló) végzett, harmadik László Tamara lett a KSI-ből.

Férfi elitben körelőnyt csinált Lovassy Krisztián és Gönczy Gergő (Epronex-BSS-Oil Team), így az első két helyen ők osztoztak csapattársuk, Solymosi Márton előtt. Lovassy az elmúlt hetekben pályán versenyzett, omniumban hatodik volt Brno-ban két napja, ahol a szám olimpiai bajnoka, az olasz Elia Viviani győzött.

Férfi U23-ban a szintén körelőnyös Zathureczky Márk (Epronex-BSS-Oil Team) ünnepelhetett, Ilststekker Zsolt (BVSC – Zugló) és országúti magyar bajnokunk, Szarka Gergely (Epronex-BSS-Oil Team) előtt.

A második legnépesebb futam a férfi U19 volt, ahol a yorkshire-i világbajnokságra készülő Bajorfi Ádám (Győri Atlétikai Club) 42 ponttal első lett, a 37 pontos Hrenkó Norbert (Nyíregyházi KSE ) és a 26 pontos nagy Bendegúz (Kontent-DKSI) előtt. Ugyanebben a korcsoportban a lányoknál a szintén VB résztvevő Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) nagy pontelőnnyel győzött Ferenczi Nikoletta ((Debreceni Sportcentrum) és Tircsi Andrea (KSI) előtt.

Külön említésre érdemel a legfiatalabbak közül az U13-as futam győztese, Zsembery Boldizsár, aki a Superior csapat tagjaként idén már  az országúti, moutain-bike xco és pálya bajnoki címeket is begyűjtötte és ma sem lehetett megállítani. Érdekesség, hogy az OB legnépesebb futama a férfi master 2-ben jött össze, ahol a 23 fős “pelotonból” Specziár Viktor (Kőbánya Cycling Team) nem talált legyőzőre.

EREDMÉNYEK

2019szo14szep00:00szo23:00MAGYARORSZÁG 2019. ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGABékéscsaba - Kossuth térSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb