Hirdetés

Elstartolt a Tour de Hunguest

555 kilométer 5 nap alatt

Nem mindennapi 5 napos kerékpártúra startolt el augusztus 25-én vasárnap a Népligetből. A 40 bringás nemcsak a keleti országrészt járja be, hanem a tekerések után híres magyar fürdőkben kényeztetik magukat.

Study Tour-ként 2017-ben már volt egy kezdeményezés, mely során Magyarország egyik fő turisztikai vonzerejére, a fürdőkre alapozva álmodtunk meg egy kerékpártúrát – tájékoztat a főszervező, Takács Tamás. Idén a HunguestHotels-nél vetették fel, hogy rendszeresen sportoló dolgozók részére találjunk ki egy útvonalat adott szállodák között. Az ötnapos – komoly sportteljesítménynek is beillő – túra a térképen olyan érdekesre sikerült, hogy végül korlátozott számban külsős jelentkezők számára is nyílttá tettük, reméljük hagyományt teremtve ezzel. A fürdővárosok adták magukat, Hajdúszoboszló és Gyula mellett Eger és Szeged is közkedvelt strandfürdővel rendelkezik. A Hunguest Hotels azért is rendkívül érdekes partner kerékpáros események rendezéséhez, mert az ország egész területén rendelkeznek szállodákkal, nagy szabadságfokkal lehet gondolkozni bármilyen jellegű útvonalban, amihez hátteret tudnak biztosítani.

A Tour de Hunguest szakaszai komoly fizikai felkészültséget igényelnek, hiszen a hétfői nap kivételével folyamatosan 100 kilométer fölötti távokat teljesít a mezőny, Vasárnap rögtön fel kell kapaszkodni például az ország egyik legmagasabb pontjára, Galyatetőre is. A túra olyan szempontból is érdekes, hogy nemcsak a résztvevőknek, hanem az eseményről olvasó bringásoknak is megpróbál bemutatni olyan alacsony forgalmú utakat, ahol érdemes kerékpározni. Magába foglalja például a megújított Eger-Poroszló kerékpáros útvonalat. Az utolsó szakasz pedig – Gyula és Szeged között – szinte végig kétsávos „kerékpársztrádán” halad majd. A Budapest-Galyatető-Eger-Hajdúszoboszló-Gyula-Szeged közötti 555 kilométeres távot várhatóan csütörtök kora délutánig tekerik majd le a résztvevők, reméljük a sikeres teljesítésről is beszámolhatunk majd!

További információk: https://www.hunguesthotels.hu/hu/tour_de_hunguest/

'Fel a tetejéhez' gomb