BMX Racing

Magyar kupa második forduló Veszprémben

Fo-Pu Mix-Maxon Motor BMX Racing Competition

Augusztus 10-én a BMX Cross Magyar Kupa 2. fordulóját rendezték Veszprémben a meleg nyári hétvégén. Remek idő, jelentős számú amatőr és licences sportoló 6 városból (Veszprém, Ajka, Gencsapáti, Sopron, Csopak, Budapest) és érkezett versenyző a norvégiai Sadnes BMX Clubból is.

A szervezők több kategóriában is összevonták az amatőr és licences indulókat. Selejtező futamok után a 0-10 és a 11-14 éves korcsoportban B és A döntők következtek. 43 fok melegben zajlottak a futamok és minden elismerés a sportolóknak, akik sisakban, védőfelszerelésben hősiesen küzdöttek a helyezésekért, pontokért.

A 3-6 évesek közt egyedüli indulóként a veszprémi Nagy Bence végzett az élen, a 7-8 évesek közt a BMX Sopron versenyzője, Lengyel Gellért győzött, míg a 9-10 éves korosztályban Pálinkás Balázs Zénó, a Veszprémi Spartacus SE neveltje diadalmaskodott.

A nagyobbak közt a 11-12 éveseknél Zsembery Boldizsár bizonyult a legjobbnak a Superior Team képviseletében. A 13-14 éveseknél a mezőny egyetlen külföldi versenyzőjeként a norvég Silje Vaule Milenkovic állt a dobogó tetejére, legjobb magyarként pedig Zsoldos Péter a Gencsapáti versenyzője a 2. helyet szerezte meg. A 15-16 éveseknél László Milos a Veszprémi Spartacus ifjú titánja, míg a 17+ kategóriában Mészáros Krisztián a BMX Sopron versenyzője győzött.

Eredmények

2019szo10aug00:00szo23:59Fo-Pu Mix - Maxon Motor BMX Racing CompetitionVeszprém - BMX PályaSzakágBMX RacingKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb