MTB

Ismét megrendezték a Gerecse Maratont

A boglári MTB pikniket követően már a második családias maratont sikerült feltámasztani és ismét sikerrel megszervezi a Superior Racing Team versenyrendező csapata, Búr Zsolt és Sós Sándor vezetésével.

Az új helyszínen Tatabánya városa felett a Turul emlékmű közelében egy tisztáson kialakított versenyközpont nagyon családiassá és természetközelivé varázsolta az eseményt. A rajtokhoz maga a Látogatóközpont adta a hátteret, de a cél már bent az erdei tisztáson volt. Ezen a napon megtelt a Panoráma út, de jól megfértek egymás társaságában az autósok, motorosok, gyalogosok, kerékpárosok. Bár az előrejelzések nem biztatták a versenyzőket és szervezőket kedvező időjárással, szerencsére se eső, se viharos szél nem nehezítette a versenynapot.

Az Elit futam két különböző körből állt, összességében 55 km hosszon, 1300 méter szinttel. Amit a hobbi futam követett egy 26 km-es körrel. A nap utolsó versenyeként pedig a mini és a családi futam rajtolt 10 km-es körön 200 méter szinttel, hogy utána a gyerekek és szüleik boldogan vehessenek részt a célban rendezett programokban. A rendezvény szpíkere Bíró Ádám volt, aki egy teljesen új oldaláról mutatkozott be, hiszen mini meditációs koncertet rögtönzött, hangszereken játszott és egész nap az eseményhez és környezethez illő sosem hallott muzsikával varázsolta el közönségét.

A programot színesítette rögtönzött tésztaevő verseny és az eredményhirdetést követő tombola, mely fődíja egy XXXXS méretű Superior csapatmez volt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ezzel is az utánpótlás fontosságát hangsúlyozzuk. A sors és a szerencse jóvoltából a fődíjat egy 5 éves kislány nyerte, melyet azóta lekönyörögni sem lehet róla.

A Superior Racing Team következő versenye az augusztus 24-25-én megrendezésre kerülő 24 órás MTB Maraton és csapatverseny Törökbálinton, lásd a versenynaptárban.

Eredmények

2019szo27júl00:00szo23:59VI. Gerecse MaratonTatabánya - Turul parkolóSzakágMTB

'Fel a tetejéhez' gomb