MTB XC

Benkó Barbara és Dina Márton az XCO bajnokai

Július 20-án a budapesti Kamaraerdőben rendezte a Superior MTB Team az XCO Magyar Bajnokságot. A klub fennállásának 4. évfordulóját ünnepelve, eddigi legrangosabb eseményüket szervezték a mountain-bike olimpiai szakágban több mint 200 indulóval. 

A versenyzőknek három különböző hosszúságú pályát jelöltek, az U9-es indulókat az 500 m hosszú mini, az U11 és U13 korcsoportjait az 1500 m hosszú haladó pálya tette próbára. Innen felfelé a 4 km hosszú (körönként 200 m szintet tartalmazó) nyomvonalon folytak a versenyek komoly meredekekkel, letörésekkel és ugratókkal. Abban minden résztvevő egyetértett., hogy Búr Zsolt az utóbbi évek legnehezebb és legtechnikásabb pályáját hozta össze a fővárosi helyszínen.

MTB XCO Országos BajnokságFotó: Kocsis Zoltán / BringaSport

Közzétette: BringaSport – 2019. július 21., vasárnap

Az OB külön érdekessége volt, hogy az U17 alatti korcsoportok a 2020-ban Magyarországról induló Giro d’Italia tiszteletére rózsaszín kategória győztes mezt kaptak, ez a következő 50 évben nem valószínű, hogy sokszor felbukkan majd a bajnokságokon.

A kamaraerdei ifjúsági központ kiváló helyszín volt a rajt és célterületre is, a közepén lévő óriás rendezvénysátor mindenkinek a dolgát megkönnyítette a 35 fok körüli hőségben. A szervezők az erdőben is remek hangulatot varázsoltak, a leglátványosabb részhez egy külön szpíkert telepítettek, Bíró Ádám nagy hangulatot teremtett a fák között is.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a 16 órától induló elit futamokat kísérte. A nőknél nem történt semmilyen meglepetés, Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team) rajt-cél győzelmet aratott nagy fölénnyel, ezzel 16. bajnoki címét begyűjtve. Mögötte Buzsáki Virág (Pave Cycling Team) és Schmiedel Regina (Cube-Csömör) végeztek a dobogón.

A férfi elit izgalmasabb futamot hozott, de csak a táv első felében. A második körben Parti András (Trek) és Dina Márton (Kométa Cycling Team) kerültek az élre, őket fél percen belül Valter Attila (CCC) követte. A negyedik körben Dina akcióját Parti nem tudta lereagálni, így az idei Tour de Hongrie ezüstérmese hamar 1 perc előnyre tett szert és innen már nem is látták ellenfelei a befutóig. Valter a táv második felében utolérte és elhagyta a tavalyi győztes Partit, így neki ma az ezüstérem jutott.

EREDMÉNYEK

201920júl09:0023:50eBike.hu XCO OBBudapest - Kamaraerdei Ifjúsági ParkSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Országos Bajnokság

A kamaraerdei versenyhétvége július 21-én az Eleminátor OB-val zárul. 

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X