MTB

Tempó a sípályán nyáron is! Érkezik a DH OB!

Közeledik egy augusztusi hétvége, amikor a Bakony szívében egy-egy trikolór mez sorsa, a sportág látványossága és a jelenlévők habitusa által olyan végletekig felfokozott hangulat alakul ki, hogy évek óta csak azon gondolkozunk, hogy hogy lehet ennél még több körmünket lerágni vagy állunkat még mélyebbre ejteni, de valahogy mindig gondoskodnak róla a lejtősök a Downhill Országos Bajnokságon!

A statisztikák és sorozatok kedvelőinek is alakul a csemege, hiszen ha ránézünk az elmúlt hat év Elite Férfi, azaz a „csúcskategória” bajnokaira, akkor hárman is 1-1 év erejéig meg tudták védeni a címüket, majd a rá következő szezonban már elhódította egy ellenfelük a trófeát. 2013-2014-ben Liszi Attila volt a duplázó, majd Zámbó Dávid állhatott a dobogó legfelső fokára a 2015-2016-os DH OB-kon. Utána következett jóbarátja, Palotai Gábor, aki a 2017-2018-as bajnokként várhatja idén kihívóit augusztus második hétvégéjén. Vajon folytatódik a sorozat és egy újabb név kerül a Sports Almanac-ba vagy már egy korábbi „megkoronázott” downhilles ismét az élre áll vagy teljesen megdől a sorminta és Gábor egyhuzamban triplázik? Ehhez még hozzá tartozik, hogy érkeznek a neves visszatérők, külföldi nagymenők és a folyamatosan versenyző magyar élmezőny tagjai is rendre körbeverik egymást a különböző versenyeken, nem is beszélve a feltörekvő fiatalokról! Ilyen és ehhez hasonló rengeteg kérdés, illetve izgalom várja augusztus 9-től 11-ig az akár indulóként, akár nézőként az eplényi DH OB-ra érkező sportkedvelőket!

A pálya alapját a 2018-as nyomvonal adja, ami komoly felújításon megy át, hiszen már egy éve nem látott bringást a lejtő, és ez jelentősen meglátszott a tavaszi állapotokon. Nem lehet elégszer megemlíteni az építők kitartó munkáját, ami rendkívül megsüvegelendő, nekik köszönhetően kiépített terepen, néhány újdonsággal, kihívást jelentő gyors ívekkel, mindemellett pedig könnyen teljesíthető kerülőnyomokkal várja a bringásokat az idei Downhill Országos Bajnokság!

A három napon át tartó kellő edzésidő, a bőséges rajtcsomag, a célba érkezők közötti értékes nyeremények sorsolása, a négyüléses sílift felszállítása, a részidős időmérés, a bringás várossá alakuló depóterület, a megannyi meglepetés és újdonság sem maradhat el, de ez még mindig nem minden.

Ismét kiírásra került betétfutam az esemény szombat délutánján, kora estéjén! A neve Team Parallel Slalom, azaz egy már bizonyított szakág, de egy újragondolt formában. Cél a kiélezett küzdelem legjobb barátaink oldalán, garantáltan kellő vidámság mellett, mindez a már megszokott őrületes szurkolások közepette. A két párhuzamos pályán az ellenfél legyőzésére menő harcok szabad szemmel is végig követhetőek. A klasszikus parallel kanyarokban meg lehet csillogtatni kerékpározási tudásunkat és pontosságunkat. A dupla nyomvonal biztosítja, hogy a bringások közt fizikai kontakt nélkül dőljön el a győztes kiléte, azaz a másnapi DH OB futamok sincsenek kockára téve a mindkét szakágban rajthoz állók részéről!

Ha a downhillesek bajnoki csatározásáig még nem is, de a kedvezményes előnevezés kezdetéig már csak pár nap van hátra! Ehhez nagy segítséget nyújt az esemény versenykiírása, melyben minden hasznos információ megtalálható, a meghirdetett hat kategóriától a nevezési díjakig, illetve az időtervtől a szabályokig.

Érdemes tehát böngészni a versenykiírást (alul a versenynaptár bejegyzésre kattintva), hiszen minél jobban ismerjük a lebonyolítást és az előírásokat, annál inkább lehet csak a bringázásra koncentrálni és a lehető legjobban élvezni azt, valamint segítségünkre van a lehető legeredményesebb szereplés elérésében is.

Kétség nem fér hozzá, idén is óriási megmozdulás várható a Downhill OB-n Eplényben, ahol az egészséges versenyszellem találkozik a bajnoki cím lázával és mindez párosul a fergeteges hangulattal. Ha versenyezni szeretnél vagy csak egy jót bringázni a haverokkal vagy nézőként érdeklődsz az egész felhajtás iránt, akkor gyere el Eplénybe augusztus 9-től 11-ig a Downhill Országos Bajnokságra!

2019pén09aug(aug 9)00:00vas11(aug 11)23:59Downhill Országos Bajnokság 2019Eplény - BringarénaSzakágMTBKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb