MTB XC

Lengyel és osztrák győzelem a Csömör Kupán

Bőven jutott világranglista pont a magyaroknak is

Nevezési csúcsot hozott az XCO C1-es kategóriás Csömör Nagydíj, ahol az elit férfiaknál a lengyel Bartlomiej Wawak megvédte elsőségét, míg a hölgyeknél az osztrák Lisa Pasteiner zárt az élen.

A junior lányoknál Kiss Kata Emma győzött ezzel begyűjtve a húsz UCI világranglista pontot, míg a junior fiúknál Baranyi Dávid Áron diadalmaskodott, de az első tíz között zárt pontszerző helyen Fülöp Ádám István (5.), Gerely Attila (6.), Takács Máté (8.) és Szabó Levente (10.) is.

Fotó: Klacsán Péter, Hartmann József

Közzétette: Csömöri Bringafesztivál – 2019. július 1., hétfő

Az elit mezőnyben a tavalyi győztes lengyel Bartlomiej Wawak megvédte elsőségét, mögötte viszont már a hazai sztárok sorakoztak, az olimpikon Parti András, és az ifjú reménység Fetter Erik állhatott fel a dobogóra. A hazaiak büszkesége Valter Attila negyedikként zárt még a szintén csömöri nevelésű Dina Márton ötödik lett. A legjobb tízbe még Palumby Zsombor (7.) és Szatmáry András (10.) is odafért. A mezőny idén is hemzsegett a klasszisoktól, a verseny elsősorban az olimpiai kvótafutó-sorozat miatt kiemelt jelentőséggel bírt a külföldi versenyzők körében is.

„Egy szokásosnak mondható második helyet hoztam el a Csömöri Bringafesztiválról – írta egyik közösségi oldalán Parti András. – Az idén is C1-es besorolású versenyen, ismét a lengyel Bartlomiej Wawak számított a legnagyobb esélyesnek, reméltem, hogy vele leszek csatában. A rajtom illetve az első köröm viszont csak a bénázásról szólt. Nem igazán éreztem magam fókuszban. A második- harmadik körre kezdtem kicsit jobban érezni magam, fel is értem Wawakra és a nagyon bekezdő Fetter Erikre. Ezt a lengyel rögtön egy megindulással nyugtázta, így ismét megúsztam mögötte. Eriket még megelőztem, így a második helyen értem célba. Összességébe elégedett vagyok, ez volt a realitás, de már nagyon szeretnék egy aranyat is begyűjteni Csömörön.”

Az elit hölgyeknél az osztrák Lisa Pasteiner (Ghost Factory Racing) zárt az élen, másodikként a lengyel Gabriela Wojtyla érkezett célba, míg a harmadik helyet Schmidel Regina szerezte meg, ezzel harminc UCI pontot gyűjtve. Buzsáki Virág hatodikként, míg Cseh Veronika tízedikként gurult át a célvonalon.

201929jún09:0023:50Csömör Nagydíj C1 XCO MTB Nemzetközi versenyVII. Csömöri Bringafesztivál (olimpiai kvótaszervező verseny)Csömör - BulgárkertSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Magyar Kupa,UCI C1

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb