Országút

Sikeres országúti diákolimpia Debrecenben

Május 19-én vasárnap a Debrecen illetve Bocskaikert melletti 354. sz. úton került sor a 2018/2019-es tanévi Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos Döntőjére. 10 órától időfutam versenyszámban, délután 3-tól mezőnyverseny futamokban mérhették össze felkészültségüket a résztvevő tanulók mind a 6 korcsoportban, 8 éves kortól.

Több mint 220 fiatal képviselte iskoláját, az ország valamennyi részéről, több mint 110 intézmény küldött résztvevőket a versenyre. Az időjárás kedvezően alakult, a délutánra ígért eső szerencsére elmaradt, így a változó szélerősségtől eltekintve mindenki szinte azonos feltételek mellett, kitűnő, száraz pályán versenyezhetett. A résztvevők kitettek magukért, szép eredmények születtek, igazolt és amatőr kategóriákban is. Az időfutamon az igazolt V-VI. korcsoportban 43-44 km/h körüli átlagok is születtek 10 km-en, de az amatőr fiúk közül is többen 40 közeli átlagokat hajtottak.

A fotók tulajdonjogával a DKSI, mint szervező csapat rendelkezik.

Közzétette: Vígh Attila – 2019. május 20., hétfő

A mezőnyversenyeken a II-VI. korcsoport volt érdekelt, 5 külön futamon indulhattak a fiatalok. A célban igen látványos sprinteket láthatott a közönség, igazi versenyhangulat jellemezte az egész napot. A vegyes, és eltérő felkészültségű kerékpárosokkal felálló mezőnyökben szerencsére viszonylag kevés bukás történt.

A fotók tulajdonjogával a DKSI, mint szervező csapat rendelkezik.

Közzétette: Vígh Attila – 2019. május 20., hétfő

A DKSI rendezői gárdája részéről a rutinosnak mondható csapatmunka volt jellemző, hiszen számos verseny, közte jónéhány Diákolimpia van már a szervezők háta mögött. Bár egy ilyen komplex, sok kategóriát magába foglaló verseny mindig tartogat kihívásokat, a lebonyolítás szinte zökkenőmentesen sikerült. Reméljük, hogy sokak megelégedésére szolgált a verseny. Az eredményhirdetés időfutamon 24, mezőny és összetett versenyben 20-20 kategóriában történt, a helyezettek érem és oklevél díjazásban részesültek. A díjakat Kovács Béla, az MKSZ elnökségi tagja, valamint Nagy Zoltán, a DKSI elnöke adták át.

Köszönjük a részvételt minden megjelent diáknak, gratulálunk valamennyi helyezettnek! Köszönjük a szülők, testnevelők, felkészítők támogatását!

201919máj00:0023:50Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos DöntőDebrecen - BocskaikertSzakág:OrszágútKategória:MKSZ Akkreditált

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X