MTB XC

A Bakonyban dőltek el az MTB XCM bajnoki címek

Május 18-án, szombaton került sor a mountain bike XCM bajnoki címek eldöntésére, amely ezúttal a Kellys Bakonyerdő Maraton keretein belül zajlott.

A pálya nyomvonala az újonnan épített sóderes utaknak köszönhetően az elmúlt évektől eltérően egy picit megváltozott. A közép (67,9 kilométer, 1500 méter szint) és hosszú távon (99 kilométer, 2230 méter szint) indulók egy új irányból mászták meg a Kőris-hegyet. Az útvonal nagyrészt széles, murvázott erdészeti utakon haladt. A rövid távon indulókra 31,3 kilométer és 750 méternyi szint várt.

A rövid táv versenyei a legkisebbek küzdelmeivel kezdődtek, az U13-as lányoknál Motován Dóra (Focus Team Hungary), míg a fiúknál Kálmán Dániel Ákos (ZKSE) zárt a dobogó legfelső fokán. U15-ben Bruchner Regina (ZKSE) és Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team) ünnepelhettek, míg U17-ben Gergely Virág (VKE Nelson Pepperl-Fuchs Team) és Horváth Áron Mihály (Superior MTB Team) diadalmaskodtak.

A tizenkilenc éven aluliak korosztályában Szlovencsák Panka és Maróti János (Tatanka Racing Team) brillírozott , a felnőtt nőknél Homor Regina, a férfiaknál pedig Ábrahám Gergely szerezte meg a rövid táv első helyét.

Közép távon az U19-es korcsoport küzdelmeit a VKE Nelson Pepperl-Fuchs Team versenyzői uralták, Kiss Kata Emma nyert a lányoknál, míg Fülöp Ádám István lett a legjobb a fiúk között.

Balázs Beáta (Bringabanda) lett a bajnok a felnőtt nők között Horváth Adél (Superior MTB Team) és Király Katalin (Trek SE) előtt, míg Sylvester Balázs Tibor (ZKSE) győzött a férfiak közép távú elit futamában.

Az elit férfiak bajnoki címét Szatmáry András (Cube-Csömör) szerezte meg Buruczki Szilárd (Cube-Csömör) és Varga Viktor (Tamási Bringasport) kettősét maga mögé utasítva a közel 100 kilométeres hosszú távú versenyben.

EREDMÉNYEK

201918máj10:0023:00KELLYS Bakonyerdő Maraton XCM OBBakonybél - SportpályaSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Országos Bajnokság

2 hozzászólás

  1. Sziasztok! A Kellys hosszú-hosszú évek óta nem használja a nevében az aposztrofot. Módosítanátok ennek megfelelően a felvezető szöveget. Köszönöm, üdv: Fejes Miki ;)

'Fel a tetejéhez' gomb
X
X