MTB

Benkó és Parti győzött a Vértes XCO UCI versenyen

Május második hétvégéjén ismét a Vértes, azon belül is Várgesztes volt a hazai hegyikerékpáros élet központja. A szervezők több maratoni távval várták a kupafutamok résztvevőit, miközben az esemény csúcspontjaként az olimpiai XCO elit női és férfi számaiban, a verseny C2-es besorolása révén fontos UCI pontokat gyűjthettek a kerékpárosok.

A három és fél kilométeres 110 méternyi szintet tartogató pályán nem volt könnyű dolga a résztvevőknek. A női elitben Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) magabiztosan győzött, ezzel újabb harminc UCI világranglista pontot gyűjtve. A második helyen Király Katalin (Trek SE) zárt húsz pontot szerezve.

Az elit férfiak küzdelmében is a papírforma érvényesült Parti András (Trek SE) végül több mint három percet vert Fetter Erikre (PCCC), míg harmadikként az osztrák Philipp Wetzelberger (KTM/RC Friedberg Pinggau) gurult át a célvonalon. A magyar kerekesek a lehetséges 102 megszerezhető UCI pontból 93-at zsebeltek be.

„Megnyertem a várgesztesi XCO versenyt – írta egyik közösségi média oldalán Pati András. – Ugyan magabiztos voltam, de a lábaimmal még nem vagyok kibékülve, remélem a jövő heti világkupára már igazán jók lesznek. Köszönöm mindenkinek a biztatást, szurkolást.”

Eredmények

2019pén10máj(máj 10)15:00szo11(máj 11)18:00VII. Villapark Vértes XCOVárgesztes - VillaparkSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C2

'Fel a tetejéhez' gomb