Triál

Az ország legjobb triálosai Szekszárdon versenyeztek

Második alkalommal mérték össze tudásukat Szekszárdon a Béla király téren az ország legjobb triálosai április 28-án vasárnap. Az ország minden pontjáról érkeztek kerékpárosok, akiknek nem könnyítette meg a dolgát az óriási szél, miközben a farönkökből, kábeldobokból, boroshordókból, raklapokból és konténerekből épített akadályok között ugráltak.

A triál egy igen látványos, a laikusok számára is rendkívül élvezhető műfaj. A mountain bike egyik típusa, ahol a kerékpárosnak egy nehéz akadálypályán kell végig haladnia anélkül, hogy a lábát letenné.

A Szekszárdi Sportközpont által szervezett verseny idén már a hivatalos Magyar Kupa részeként került megrendezésre. Újdonság volt a versenyzőknek és szervezőknek egyaránt, hogy az országban első alkalommal itt alkalmazták a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) triál szakágra vonatkozó új szabályait, amik Sabján Gábor versenyigazgató felkészültségének hála, remekül szerepeltek.

A szervezőknek sikerült speakerként a versenyre csábítaniuk a többszörös magyar bajnok és Guinness rekorder Hegedűs Lászlót alias „HEGÉT”, aki bitang jó hangulatot teremtett. (HEGE 2017 júliusában egy londoni rendezvényen felugratott biciklivel egy 179,5 cm magas akadályra, amivel azóta is hivatalos világrekord)

A lebonyolítási rend változásának köszönhetően a nap végén az elit kategória legjobb négy versenyzője egy közönségbarát szuper döntőn csapott össze, ahol végül a képzeletbeli koronát Kovács Péter szerezte meg.

A Sportközpont célja, hogy hagyomány legyen az eseményből, ezért jövőre szinte biztosan következik a harmadik Szekszárdi Triál Kupa.

Természetesen nem jöhetett volna létre a verseny az önzetlen és sportbarát támogatók nélkül, akik már második alkalommal álltak ki teljes mellszélességgel a program mellett. Köszönjük szépen az Alisca Bau Zrt. -nek, a Brew Your Mind Sörfőzdének, az AXIÁL Kft.-nek, a BATA Kft.-nek, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-nek, az Alisca Terra Kft.-nek, a Murexin Kft.-nek és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatást.

EREDMÉNYEK

2019vas28ápr09:00vas17:00SZTK - Szekszárdi Triál KupaSzekszárd – Béla király térSzakágTrialKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb