MTB

Benkó Barbara és Parti András nyerték a Kanizsa Nagydíjat

Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) és Parti András (Trek SE) győzelmével zárultak az elit kategóriák a II. Nagykanizsa Nagydíj XCO UCI C2-es versenyen. Az eseménynek ezúttal is a város szélén található – a Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített – nemzetközi szintű XCO pályája adott otthont. A versenyzőknek a rendkívül technikás – ugratókkal és sziklakerttel tarkított – útvonal adta kihívásokkal is meg kellett küzdeniük.

Mivel C2-es besorolással került lebonyolításra a viadal, így a juniorok és az elit mezőny tagjai is fontos UCI világranglista pontokat gyűjthettek.

Az U19-es lányok versenyét Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team-CST) nyerte Hebling Lili (VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team) előtt, így a két magyar lány 20 illetve 18 UCI ponttal gazdagodott.

A junior fiúk versenyében ennél azért jóval nagyobb küzdelem bontakozott ki, Baranyi Dávid Áron (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) azonban tarthatatlannak bizonyult, így végül közel másfél perccel utasította maga mögé francia riválisát, míg a dobogó legalsó fokára Fülöp Ádám István (VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team) ért oda, de fontos pontokat szerzett a 4. helyen célba érő Gerely Attila (Crosskovácsi), az 5. Takács Máté (Cube-Csömör), a 7. Szabó Levente (Intercycling Team) és a 9. pozícióban záró Kosányi Péter Gábor (Focus Team Hungary) is.

A női elitben Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) másfél perces előnnyel diadalmaskodott ezzel harminc világranglista pontot gyűjtve. A második Janka Keseg Stevkova (Szlovákia), míg a harmadik Buzsáki Virág (Pavé Cycling Academy) lett. A magyarok közül még pontszerző helyen zárt Király Katalin (Trek SE) és Seffer Judit (Meditech Sport Club), előbbi a hatodik, míg utóbbi a hetedik helyen végzett.

A férfi elit futamban kiválóan kapta el a rajtot Fetter Erik (Pannon Cycling Team), Palumby Zsombor (SVS Pro Team) és Parti András (Trek SE) triója, majd Parti a harmadik körben tovább is ment, végül pedig magabiztosan nyerte meg a futamot Palumby és Fetter előtt. Rajtuk kívül pontot szerzett a tizedikként célba érő Buruczki Szilárd (Cube-Csömör) is.

Természetesen a délelőtt az utánpótláskorú versenyzők futamaival telt, a győztesek névsora: Czenterics Levente (ZKSE) MU9, Szűcs Borbála (ZKSE) WU11, Bakó Donát (PCCC) MU11, Szabó Léna (ZKSE) WU13, Kálmán Dániel Ákos (ZKSE) MU13, Bruchner Regina (ZKSE) WU15, Vas Barnabás (Merida Maraton Team-CST) MU15, Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) WU17 és Pataki Barnabás (PCCC) MU17.

EREDMÉNYEK

2019vas28ápr10:00vas23:50II. Kanizsa Nagydíj XCONagykanizsa - Csónakázó-tóSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C2

'Fel a tetejéhez' gomb