Triál

Magyar triál világkupa sikerek Berlinben

A Berlinben megrendezett 2018-as év utolsó UCI Világkupáján mérettette meg magát a magyar triál válogatott. 

Összesen 21 nemzet válogatottja képviselte magát Németországban. Az eseményen a magyar válogatott teljes létszámban szerepelt. A német szervezői csapatnak az UCI színvonalhoz méltóan kiváló minőségű pályákat sikerült építenie beton elemekből, sziklákból, farönkökből és fa szerkezeti építményekből, melyek a Berlin feliratot jelképezték. A magas színvonal mellett a szekciók technikásak voltak nagy ugrásokkal és minimum 8 db kapuval feljelölve. A körülmények gyors tempót diktáltak a versenyzőknek, hogy beleférjenek a 2 perces limitekbe. Mindez abból volt látható, hogy a spanyol 20″ világbajnok Abel Mustieles-nek is sietnie kellett a biztos half final eredményhez. Mindemellett a francia, német és olasz bajnokok 5 hibapontos pályái is a nehéz szekciókat bizonyították. A világkupa-sorozatot tekintve tény, hogy az év legösszetettebb szekcióit sikerült összeállítani.

A kvalifikációs csoportokban a magyar válogatott közül a legjobb eredményt kettő nullás pályával – lásd a videón – is Végh András C csoportban a 6. és Majoros János B csoportban a 8. helyezéssel érte el.
A half final-ről 5 ponttal csúszott le Végh András a nehéz mezőnyben, ahol spanyol, brit és svájci bajnok versenyzőket sikerült legyőznie.

A magyar triál sportban még egy nagy verseny van hátra az évben, amely a szezon zárásaként  az Országos Bajnokság lesz.

Gratulálunk az eredményekhez és sok sikert kívánunk nekik!

'Fel a tetejéhez' gomb