BMX Racing

Olimpiai Reménységek BMX versenye

Az utánpótlás 11-12 éves korcsoportban három Magyar BMX-es állt a dobogón Pozsonyban.

Döcögősen indult a versennyel kapcsolatos szervezés, nevezés, hiszen több telefon és e-mail egyeztetés után sikerült csak hivatalos információt kapni a rendezvényről.

Remekül szerepeltek a Magyar BMX-esek, hiszen a 6 korcsoportból 4-ben döntős helyezést értek el.

Érdekesség, hogy északi szomszédainknál még a régi szisztéma szerint bonyolítják a versenyt, ami azt jelenti, hogy a sportolóknak 5 selejtező futamot kell teljesíteniük. A csoport létszáma alapján az első 6 kerül egyenes ágon az A döntőbe, majd a B döntőből az első kettő szintén A döntős lehet. Mindent összevetve, akár 6-8 futamot is kell tekernie egy-egy versenyzőnek a fináléig.

A legkisebb korcsoportban Naszádos Saba (Veszprémi Spartacus SE) a selejtezőkből simán, minden futamát megnyerve került az A döntőbe ahol kiváló rajttal meggyőzően végzett az első helyen.

7-8 éves korcsoportba a szintén veszprémi Mars Áron egyenes ágon nem került a döntőbe. A B döntőben elsőként választhatott és első helyen végzett, ami azt jelentette, hogy A döntős, ahol is a 6. helyet szerezte meg.

9-10 éves korcsoportba a soproni Gueth Zalán a negyedik, a szintén soproni Csuport Ádám a 9. helyen végzett.

11-12 éves korcsoportban a Magyar BMX-esek sorban nyerték a selejtező futamokat. Borbély Ferenc Benedek, Zsembery Boldizsár, Gueth Martin egyenes ágon került a döntőbe. Borbély rossz rajtot követően az első kanyarban 7. helyen fordult, de kitűnő hajrával sikerült a 3. helyen végeznie. 1. helyen Zsembery Boldizsár törökbálinti, 2. helyen Gueth Martin soproni versenyző végzett, majd a vasárnapi futamot szintén Zsembery Boldizsár nyerte, a 3. Gueth Martin lett.

13-14 éves korcsoportban Imre Barna 10., Kató Norbert 13. helyet szerezte meg.

15-16 éves korosztályban a László Milos a selejtező futamok során jól teljesített, azonban a mindent eldöntő A futamot elrontotta, 5. lett.

'Fel a tetejéhez' gomb