Triál

Trial UCI C1 dobogó Prágában

A magyar triál válogatott június 23-án a prágai Metronóm mellett megrendezett UCI C1 Kupán mérettette meg magát. A nemzetközi versenyen több nemzetiség között német, szlovák, osztrák és cseh versenyzők is szerepeltek. A magyar válogatott három tagja Kovács Péter (Junior “26), Misik Tamás (Elit 26″) és Végh András (Elit 26”) képviselte hazánkat.

Nehéz pályákat építettek a szervezők, ami minden versenyző hibapontszámán meglátszott. Még a német nemzeti bajnokok is ötölésekkel zárták a kvalifikációt.  Betonos, gumis, raklapos, farönkös és kábeldobos pályákat kellett teljesíteni. A legjobb négy rider jutott tovább az elit döntőbe, ahova Végh Andrásnak is sikerült bekerülnie. Végül a 3. helyet szerezte meg a fináléban Oliver Widmann és Hannes Hermann mögött. Kovács Péter expert kategóriában 2. helyezést, Misik Tamás elit 26″ kategóriában pedig a 6. helyezést érte el. Mindemellett Misik Tamás a június 10-én, szintén Csehországban, Říčany-ban megrendezett C1 versenyen is szerepelt, ahol a 3. helyezést érte el.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban a triál válogatottnak, akik a hétvégén az év első Világ Kupájára készülnek Vöcklabruckba, Ausztriába.

'Fel a tetejéhez' gomb