Triál

A püspökladányi extrém nap

Az extrém kerékpárok szerelmeseinek napja 2018. február 18-a volt, ugyanis Püspökladányban szervezték meg a Trial, az Egykerekű Trial, az Egykerekű Flatland és a BMX Flatland szezonindító versenyét, amelyen több országból közel 80 versenyző indult.

35 bringásnak már a versenyt megelőző nap elkezdődött az Extreme Bike Day 2.0, hiszen a hosszú tél után sokan örültek egy fedett edzési lehetőségnek. A Trialosoknak 5 szekciót és egy bemelegítő pályát építettek, az Egykerekűsöknek 30 pályát jelöltek ki és a Flatlandesek pedig egy 10×7,5 méteres OSB lappal borított területen mérhették össze tudásukat.

A versenyen jelen voltak Magyarország legjobb biciklisei. A versenyzők soraiban volt az egész magyar Trial válogatott, személy szerint Szabó Péter, Fekete Viktor, Leskó József, Végh András, Majoros János, Horgos Attila és Kovács Péter, aki mindössze 17 éves mégis az előkelő 2. helyen állt az Elit kategória dobogóján mindenki nagy meglepetésére. Egykerekű Trial kategóriában indult Fábián Márk többszörös világbajnok. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Kempf Zoltán (Zozo Kempf) 2013-as évben kategóriájának világbajnoka, híres BMX-es és youtuber is.

Az első helyet természetesen hazánk legjobbjai foglalták el, a Trial Elite kategória győztese Hegedűs László, az Egyekerekű Trial győztese Fábián Márk, az Egykerekű Flatland győztese Auth Kornél és a BMX Flatland Pro kategória győztese Tivadar László volt. A látványos versenyek mellett a nézőket is számos aktív program várta. Ingyenes ugráló vár, véradási lehetőség, bicikliügyességi pálya és a GabiTrial támogatásával a GoldSprint is kipróbálható volt. Ezúton is gratulálunk a versenyzőknek, a remek teljesítményért.

A szervezők ezúton is köszönik a segítséget minden támogatónak. Külön köszönetüket szeretnék kifejezni Püspökladány Önkormányzatának, tagintézményeinek, vállalkozásainak, és mindenkinek, aki feladatot vállalt a verseny létrejöttében.

Vígh Tamás

2018vas18feb09:00vas18:00Extreme Bike Day 2.0Püspökladány - Gellér Sándor SportcentrumSzakágTrial

'Fel a tetejéhez' gomb