Cyclo-cross

Benkó Barbara és Búr Zsolt nyerték a kamaraerdei Cyclocross Magyar Kupa futamot

BringaSport – 2016.12.21 – December 18-án az eBike Kamaraerdő Cyclocross Magyar Kupával debütált a versenyszervezők között Superior MTB Team. A kupafutamot elit kategóriában Benkó Barbara és Búr Zsolt nyerték.

Eredménylista >>

kamara01

A szezon korábbi versenyeivel ellentétben a tél itt már megmutatta igazi arcát. A -2 fokos hidegben és a keményre fagyott talajon kellett abszolválni a nem szokványos pályát. Búr Zsolt, a csapat vezetőedzője, kihasználva a Kamaraerdő adottságait egy igen technikás és szintben is bővelkedő pályát jelölt ki. A többségnek nagyon tetszett az új irány de, voltak olyanok is, akik a sík versenypályákat részesítik előnyben.

kamara02

A kör nehézségét azzal is próbálták ellensúlyozni a szervezők, hogy versenyző, néző annyit ehetett és ihatott amennyit csak akart. A Tatár Pékség helyben sütött pizzával, süteménnyel, a csapat pedig forró teával és kávéval ajándékozott meg mindenkit. Rendhagyó módon a szervezők, lehetőséget biztosítottak egy jótékonysági gyűjtésre a szívbeteg gyerekek javára.

Különleges kuriózum volt a szpíker triumvirátus, Fazekas Jácint, Bíró Ádám és a sztárvendég Szasza, a Zorall együttes frontembere. A szponzoroknak köszönhetően (eBike.hu, NorthWave, Shimano, Casco, DrGerinc, Tatár Pékség, High5, Techno-Point Kft, TOMTOM, Superior, stb.) minden dobogós helyezést elérő – de leginkább az utánpótlás korúak – lettek hasznos, értékes díjakkal jutalmazva.

kamara04

A versenypálya jelölt erdei szakasza, amely a legkeményebb és legtechnikásabb rész, mindenki számára egész évben használható CX, XCO, XCM és akár futó edzésekre is. A Superior MTB Team havi rendszerességgel szervez ide nyílt edzéseket.

kamara05

Az elit kategóriában ismét a papírforma érvényesült. A hölgyeknél Benkó Barbara már az első körben egy megnyugtató előnnyel fordult, így magabiztosan nyerte a futamát. A férfiak versenye több esélyes volt, de Búr Zsolt és Dina Márton hamar az élre állt, amiből Búr jött ki győztesen.

Fotók: Bak Ferenc

'Fel a tetejéhez' gomb