Triál

Hegedűs László rekord idővel nyerte meg a duál triál versenyszámot a svájci Bike Days 2016 eseményen

BringaSport – 2016.05.22 – Május 20. és 22. között tartották az idei Bike Days eseményt a svájci Solothurn-ban, hova Hegedűs László és a Hege Show csapat minden évben meghívást kap. A rendezvényen amellett, hogy a világ legnagyobb kerékpáros cégei is kiállítanak, a szervezők számtalan versenyszámmal készülnek a versenyzők részére. Hege a duál triál versenyszámban indult, amit végül az angol bajnok, Andrei Burton-nel szemben meg is nyert!

“Számomra ez lesz az első év, amikor az első világkupa futam helyett, inkább egy olyan versenyen fogok indulni, ahol sokkal több ember előtt csinálhatom azt, ami a hosszú évek alatt az életem részévé vált. Azt hiszem az idei év eddigi legjobb versenyén és rendezvényén vagyok túl a svájci Bike Days esemény által!” – mondta Hegedűs László.

8-11-1024x683

A Bike Days esemény szervezői a legtöbb fő versenyszámot május 21-re, tehát szombatra időzítették, így Hegének 3 órakor kezdődött a duál triál versenyszáma, aminek a lényege a gyorsaság. Két azonos pálya épült egymás mellé, ahol minden indulónak mérnek egy egyéni időt, ami alatt a pályát teljesítik, majd ez alapján sorolják párba őket, ahol az a versenyző lesz a győztes, aki előbb halad át a célvonalon.

“A Hegeshow csapat által rengeteg extrém sport bemutatót valósítunk meg különböző rendezvényeken országszerte, amik a dinamikára és gyorsaságra épülnek, ezért magabiztosan érkeztem a kvalifikációs futamra. Hogy ki is volt a nagy esélyese a versenynek? Már két éve folyamatosan az angol bajnok, Andrei Burton nyeri a Bike Days versenyeket, aki egy nagyon komoly ellenfél és egy jó barát is egyben!” – számolt be a versenyről Hege. “A kvalifikáció a terveim szerint alakult és óriási futamot mentünk az angol bajnokkal, és szoros idővel ugyan, de megnyertem a selejtezőt!”

3-10-1024x683

Ennek köszönhetően Hege bejutott a döntő futamba, ahová a legjobb négy versenyző kvalifikált. Az első menetben a Drop And Roll csapat street triálosával ment, és amit igen nagy előnnyel szintén sikerült megnyernie! Ez a futam videó formájában megtekinthető:

Ezt követően már csak egy végső megmérettetés volt hátra, amit papírforma szerint Andrei Burton-nal kellett megvívnia a magyar bringásnak.

“Elképesztő gyors a srác és nagyon szoros meneteket mentünk a selejtezőben. Egy apró hiba és a verseny el is dől. Megszólal a startot jelző hang és mind a ketten a lehető leggyorsabban indulunk el lefelé a 4 méteres magasságból!”

12-10-1024x683

“Itt egy kis előnyre tettem szert”

Hege tovább növelte előnyét a pálya legnehezebb részénél, és végül felugrott a dobogó legmagasabb fokára! Hegedű László rekord idővel (17.57 mp) a svájci Bike Days 2016 új bajnoka!

19-9-1024x683

'Fel a tetejéhez' gomb