Cyclo-cross

Pelikán János és Cseh Veronika nyerték a CycloCross Magyar Kupát

BringaSport – 2015.12.14 – Kőbányán zárult december 13-án a CycloCross Magyar Kupa, ahol Pelikán János (Utensilnord) és Cseh Veronika (Alpinbike Team) futamgyőzelmet arattak, ezzel a Magyar Kupa összetett aranyát is megszerezték.

Eredménylista Magyar Kupa 4. futam >>

CycloCross Magyar Kupa összetett végeredmény >>

Videó >>

Futamról futamra egyre többen vannak a hazai cyclocross versenyeken, és ez alól a hétvégi Kőbányai Bringapark Kupa sem volt kivétel. Húsz kategóriában közel kétszázan vállalkoztak a vacogós kihívásra, ami egyben a CycloCross Magyar Kupa lezárása is volt.

Bzs

A sártenger ezúttal elmaradt, cserébe alig emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet. A délelőtti gyerek futamok után besűrűsödött a köd, és a délutáni rajtok kategóriáinak is jutott a kellemes 2°C-ból. A hidegnek köszönhetően kellően kemény maradt a pálya ahhoz, hogy a novemberi sárfürdőt ezúttal ne kelljen élveznie a versenyzőknek. A latyakban már bizonyító pályát néhány apró változtatással sikerült tovább javítani a szervező Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda csapatának.

PJ

Elit kategóriában Pelikán János (Utensilnord Continental Cycling Team) meggyőző, közel egy perces előnnyel ért célba Búr Zsolt (Pavé Cafe&Bike) és Wouter Cleppe (Alpinbike Team) előtt. Az ózdi, veszprémi és kőbányai állomások után az utolsó fordulót jelentő 8. Kőbányai Bringapark Kupán hirdették ki az 2015/16-os szezon CycloCross Magyar Kupa összetett eredményeket is. A három futam után élen álló Pelikán kőbányai győzelmével megőrizte vezető helyét az összetettben, megelőzve Búr Zsoltot és Hacsi Ákost (Team3K). Nőknél a futamon és összesítés után is Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5), Tache Marike (Kőbányai Torna Club SE), Göltl-Zelenij Linda (PCCC) lett a sorrend.

Férfi elit

A verseny egyik erőssége ez alkalommal is a helyszín egyre fejlődő infrastruktúrája volt: a versenyzőket még nagyobb, fűtött öltöző, zuhanyzó, meleg leves és sült gesztenye várta. A bringamosókra most kevésbé volt szükség, mint novemberben, de a tea talán még inkább fogyott. A jó hangulathoz – a Mikuláson túl – nagyban hozzájárult a szánkó dombon elhelyezett szurkolói bázis is, ami sokaknak segítettek az emelkedő leküzdésében. Az eseményt most is kerékpáros magasugró verseny zárta, ahol ebben a fordulóban már tízen ugratták át a lécet. Végül 45 centiméterrel Soós Tamás (Cube-Csömör) nyert.

Női elit

A szezon utolsó cyclocross versenye 2016. január 10-én a Soudal CycloCross Magyar Bajnokság lesz, amire a szervezők minden eddiginél több szurkolót várnak.

Eredmények:

Felnőtt férfi

1. Pelikán János Utensilnord 1:00:20
2. Búr Zsolt Pavé Bike&Cafe 1:01:11
3. Woulter Cleppe Alpinbike Team 1:02:50

Felnőtt nő

1. Cseh Veronika Alpinbike Team Endura Giant High5 0:51:43
2. Tache Marike Kőbányai Torna Club 0:44:00
3. Göltl-Zelenij Linda PCCC 0:45:33

Fotók: Vuelta Sportiroda

'Fel a tetejéhez' gomb