Pálya

Pálya Bajnokság vis maior helyzet

BringaSport – 2015.09.17 – A múlt héten lezárult tárgyalások után elhárulni látszott a pályabajnokság megrendezésének problémája: a Pályakerékpáros Szakági Tanács megegyezett a bécsi Christian Langhammer kerékpárpálya igazgatóval, a magyar bajnokság Dusika stadionban történő megrendezésében. A jelenleg kialakult helyzet miatt azonban a stadiont bizonytalan időre a menekültek rendelkezésére bocsátották.

Az U17-U19-WU19- elit női, U23 és Masters kategóriák bajnoki futamainak omnium rendszerben történő lebonyolítására a GP Vienna verseny keretein belül, az osztrák bajnoksággal együttesen került volna sor. Az elit férfi kategóriában decemberben, szintén az osztrák bajnoksággal összekötött rendszerben került volna megrendezésre a sprint, a keirin, az 1000 m, a 4000 m egyéni és a pontverseny.

A napokban nyilvánosságra került hírek miatt azonban sajnos vis maior helyzet alakult ki. A Dusika stadiont a menekültek rendelkezésére bocsátották, átmeneti szállásnak, így ott minden edzés- és versenylehetőséget bizonytalan ideig töröltek.

Az így kialakult helyzet miatt az MKSZ Pályakerékpáros Szakági Tanács kényszerhelyzetbe kerülve a következő döntést hozta:

Az U17-U19-WU19-elit nő és U23 férfi pályabajnokságot egyszerűsített formában a Millenárison rendezi meg. Ismeretes tény, hogy a Millenáris műszakilag elhanyagolt állapotban van, így azon mezőnyversenyek rendezésére magasabb korcsoportokban balesetvédelmi okokból nem kerülhet sor. Ebből adódik, hogy a kiírt versenyszámok mind időfutam versenyek lesznek a korcsoportonként szabályos távokon: 500 m, 1000 m, 2000 m, 3000 m, 4000 m egyéni. A Bajnokság időpontja 2015.10.03. szombat lesz. Versenykiírás hamarosan!

'Fel a tetejéhez' gomb