Pálya

Szalontay Sándor a világ első számú edzőközpontjában folytathatja a felkészülést a riói olimpiára

BringaSport – 2015.09.04 – Szalontay Sándor az ország jelenleg legsikeresebb sprinter versenyzője, aki előkelő helyen áll a világranglistán és olimpiai reménységünk, szeptember 1-től ismét a World Cycling Center-ben (WCC), az UCI edzőközpontjában folytatja az edzést, felkészülést a világkupára, VB-re, és a riói olimpiára.

Sándort júniusban egy házirendi vétséget követően eltanácsolták a WCC-ből, és ezt követően a litván pályakerékpáros válogatottal edzett. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) vezetése az átmeneti időszakban is azon dolgozott, hogy Sándor visszakerülhessen a svájci edzőközpontba. Brian Cookson, az UCI elnöke már áprilisi látogatása alkalmával is kifejezte, hogy rendkívül fontosnak tartja a Magyar Kerékpársportok Szövetségével való jó kapcsolattartást, valamint a kiemelkedő tehetségek támogatását, ami az olimpiát megelőző egy évben nagyon fontos. Végül Polony István MKSZ elnök és James Carr UCI nemzetközi igazgató egyeztetéseinek eredményeképpen, Frédéric Magné, a WCC edzőközpont igazgatója értesítette a szövetséget, hogy Sándor visszatérhet a központba szeptembertől.

“A most következő edzési időszak két részből áll, az első rész december 24-ig tart, a második rész január 2-től március 31-ig terjed. Tartalmazza Sándor teljes speciális felkészítését, a szükséges eszközöket, és minden feltételt ami ahhoz kell, hogy olimpiai kvótát szerezhessen” – mondta Pataki Ibolya, az MKSZ pálya szakágának vezetője. “A WCC már számtalan olimpikont és világelsőt készített fel, és ez a fejlemény nagyon jó lehetőség a magyar kerékpársportnak. Szalontay Sándor korábbi kint tartózkodási időszaka a WCC edzőközpontban kimagasló előrelépést hozott a versenyző pályafutásában, mind technikai, mind fizikai téren hatalmasat fejlődött. Az infrastrukturális háttér teljes körű biztosítása mellett készülve, több országos csúcsot futott és értékes világranglista pontokat szerzett. A litván válogatottnál töltött két hónapja alatt is folyamatos volt a felkészülése, innentől azonban újra a világ első számú edzőközpontjában készülhet Sándor az olimpiára.”

'Fel a tetejéhez' gomb