Triál

Hegedűs László a Trial Világkupa harmadik fordulóján is 5. lett

BringaSport – 2015.08.24 – Augusztus 22-én és 23-án került megrendezésre a Trial Világkupa harmadik fordulója a franciaországi Albertville-ben, ami 1992-ben a Téli Olimpiának is helyet biztosított, és ahol Hegedűs László trial bajnokunk a nagyszerű ötödik helyen végzett! Hege kiválóan teljesít az idei szezonban is, a Trial Európa-bajnokságon negyedik helyezést ért el, a Világkupa második fordulóján szintén 5. lett.

“Hihetetlenül boldog vagyok és végre maxon megyek a finálékban is! Csupán a világ 4 legjobbja végzett előttem, akik többszörös Világbajnokok! Köszönöm a személyes segítséget Abonyi Robinak, aki mellesleg ezt a kiváló képet is készítette! Köszönet a támogatóimnak és a szüleimnek! A következő kihívás a Világbajnokság lesz Andorrában!”– mondta Hegedűs László, a Veres Ördögök SE versenyzője.

17-2

“Amikor megérkeztünk, pontosan azt kaptuk amire számítottunk. A pályák minőség, megjelenés és biztonság szempontjából tökéletesek voltak, a körülmények és a szervezés pedig az idei év legjobbja! Azonban a francia versenyek pontozásával kapcsolatban soha nem voltak jó tapasztalataim. Mivel a pályák teljesítése közben a versenyzőket két bíró felügyeli, és általában ezen versenyeken mindig több a hazai pontozó, elkerülhetetlen a szubjektív döntés. Így történt ez két éve is, amikor egy rossz bírói döntés miatt nem sikerült bekerülnöm a fináléba. 

3-5

Ezután a Pra Loup-i verseny után elhatároztam, hogy ezentúl a lehető legegyértelműbben kell teljesítenem a pályákat. Nem engedhetek meg magamnak olyan megoldásokat, amik a kétely halvány lángját is fellobantják. Tudtam, hogy a formám kiváló és az osztrák világkupa 5. hely is kellő motivációt adott számomra, hogy képes vagyok újra a döntőbe kerülni.

A kiváló szervezés miatt annyira sok néző jött ki a helyszínre, hogy alig lehetett közlekedni a szekciók között. Ezt végül sikerült az előnyömre fordítani, mivel a bírókat igyekeztem úgy kizárni a környezetemből, hogy csak a pályákra és a nézőkre koncentráltam. Úgy álltam a start vonal elé, mintha egy bemutatót kellene megcsinálnom egy hatalmas tömeg előtt, ahol csupán a haladási irány van megszabva! Ez a módszer tökéletesen be is vált, hiszen sikerült a 6. helyen bejutnom a döntőbe.

_20150823_143058

A fináléra a szervezők még nehezebbre építették a pályákat, így ezek hatalmas kihívást jelentettek minden továbbjutott versenyző számára. Ami még plusz nehézségi tényezőként társult, az a szemerkélő eső volt. A sportunkban, ha megázik egy farönkökből vagy éppen betonhengerekből álló pálya, sokkal nagyobb koncentrációval, jelentősen nagyobb energiával, kockázattal és sokkal lassabban lehet megoldani őket. Ezek közül bármelyik tényező plusz vagy minuszba való billenése, eldönthet egy helyezést.

Amire nagyon büszke vagyok, hogy tökéletesen magabiztosnak éreztem magam a döntő futam közben és volt olyan ugrásom, amit csak Én egyedül tudtam hibapont nélkül felugrani, az összes korábbi világbajnok hibaponttal teljesítette. Végül egy helyet javítva a középdöntős pozíciómon, az 5. helyet szereztem meg, amivel tovább biztosítottam a 6. helyem a UCI Világkupa sorozat összetett eredménylistáján. Köszönet a családomnak és a támogatóimnak, valamint Abonyi Robinak a személyes segítséget. A következő nagy megmérettetés a Világbajnokság lesz 10 nap múlva Andorrában! A célom, hogy megjavítsam a 8. helyezésem.”

Mi az a triál?

A trial egy egyéni, technikai sportág melynek lényege, hogy a versenyző egy speciális kerékpár használatával teljesítse az erre a célra épített pályákat.

A verseny győztese az lesz, akinek a legkevesebb hibapontja van. Hibapont jár ha a versenyző leteszi a lábát, valamint ha a keréken kívül bármelyik másik alkatrész érintkezik a pályaelemekkel.

/Egy pálya teljesítésére két perc áll rendelkezésre, ha ezen túllép a versenyző, 10 másodpercenként hibapontot kap.
Egy páyán maximálisan 5 hibapont érhető el./

Hegedűs László:

14-szeres Magyar Bajnok
Európa Bajnokság 5. helyezett
Világbajnokság 8. helyezett

Gratulálunk!

'Fel a tetejéhez' gomb