Országút

DKSI siker a Tátrában!

BringaSport – 2015.07.29 – 2015. július 25-én a DKSI versenyzői a Tátra Tour nevű, Közép-Európai Bajnokság égisze alatt lezajlott, 195km-es nemzetközi versenyen vettek részt. A hosszabb távon mintegy 2750m összemelkedést kellett megmászni kerekeseinknek.

A keménynek ígérkező verseny a csapat Tour de Hongrie-ra való felkészülését volt hivatott elősegíteni. A majd kétszáz fős nemzetközi mezőnyben, Pályi Csaba a véghajrában a második helyezést vívta ki magának. Őt kérdeztük az eseményekről:

“…A rajt után rögtön egy hosszú lankás emelkedővel kezdtünk, amire elég lassan mentünk fel, páran próbáltak elgurulni, de ekkor még senkinek sem sikerült. A tetőre érve 50km lejtmenet következett, ahol 6-7 ember elgurult, de ezzel nem nagyon foglalkoztunk, tudva, hogy még van 180km. A leghosszabb emelkedő 70km körül kezdődött és kb. 12km hosszú volt. Az eleje nagyon lankás volt majd egy 4-5km meredekebb rész következett. Ábrók Norberttel végig a mezőny legelején voltunk, a tetőre érve körülbelül 20-an maradhattunk, a csapatból még a Fegyveres Máté ért fel velünk.

Itt még elég jól éreztem magam, ezért 90km-nél az egyik támadásra reagálva elgurultunk 3-an, ekkor az elmenés előnye kb. 4 perc lehetett. A szökevény társak nem tudtak segíteni, ezért felvettem egy kényelmetlen utazó tempót és egy 5 km-en belül egyedül maradtam. Innen nem sok választásom volt, gondoltam megpróbálok felérni, bár ekkor még nem tudtam mennyi a hátrányom és hányan vannak pontosan elől. 10km-e voltam elmenésben, mikor megérkezett a kocsi és pontos infókat kaptam akkor volt 3:20 hátrányom, és az Ábri csoportjához képest 1 perc előnyöm. Sajnos Máté pont ebben az időszakban kapott defektet, ezzel kiesett az U23-ért folyó küzdelemből. 40km hullámvasút után felértem az elmenésre. 3-an voltak elöl, pont egy meredek falon értem utol őket, kicsit megrántottam a sort és az egyik srác le is szakadt rólunk. Innen egy egyenletes tempót mentünk folyamatosan növelve az előnyünket. Az utolsó előtti emelkedőn a végétől 10km-re kicsit szétesett a mozgásom és a lábam is begörcsölt, próbáltam forgatni és kibírni a végéig.

Az utolsó 5km egy enyhe emelkedő volt, majd a városba érve a célegyenes egy 150m-es meredek fallal zárult. A lankás emelkedőn már nem maradt erőm támadni, úgyhogy kénytelen voltam a véghajrára hagyni, ahol második lettem. A mezőny majdnem hét percre jött. Ábri nagyon szépen kontrollálta a mezőnyt mögöttem, és hatodikként zárta a versenyt. Fegyveres Máté 72.(U23-ban 12.), míg Kádár Csabi 107. lett abszolútban. Összegezve egy nagyon jó verseny volt, mindenki számára nagyon hasznos volt a felkészülésben. Köszönjük a segítők munkáját…”

8

A Csaba által említett segítők fontos szerepet játszanak a csapat felkészítésében. Jelen versenyen külön köszönet illeti Hegedűs Gyula(bá) csapattársunkat, többszörös magyar bajnok Korhán Lászlót, és a megfigyelőként résztvevő, többszörös magyar bajnok, olimpiai résztvevő(1968. Mexico, 1972. München), világbajnoki 21. helyezett Géra Imrét, aki taktikai tanácsokkal látta el versenyzőinket. Végül, de nem utolsósorban, köszönet illeti -a felkészítésben oroszlánszerepet vállaló- Nagy II Zoltánt, a DKSI vezetőedzőjét, és támogatóinkat.

Fotók >>

Eredmények 195km:http://www.championchip.cz/results/2015072520/Vys195Abs.pdf

'Fel a tetejéhez' gomb