MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. július 21.

Parti András és Benkó Barbara magabiztosan nyerték a mountain bike XCO bajnokságot

2013 után rövid időn belül ismét Sopron adott otthont a mountain bike cross country országos bajnokságnak, ahol Parti András (Waberer’s Areus MTB Team) és Benkó Barbara (Focus XC Team) szerezték meg a nemzeti színű trikókat az elit kategóriákban.

Tovább >>

11754861_892829177454948_6134575126189434713_o

Zámbó Dávid 2015 downhill bajnoka, fourcrossban Hódi András nyert

Eplényben egy hosszú hétvége keretében rendezték a GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokságokat. A Síaréna felvonóit péntektől szombatig a gravity szakágak képviselői özönlötték el, akik közül a szombati fourcross döntőben Hódi András, míg a vasárnapi downhill fináléban Zámbó Dávid volt a leggyorsabb.

Tovább >>

Jövő hétvégén folytatódik az XCM Magyar Kupa és a Top Maraton sorozat – a követkző állomás a Bükk Maraton, Felsőtárkányban

15. alkalommal, idén augusztus első hétvégéjén kerül megrendezésre a Bükk Maraton, Felsőtárkányban, ami az XCM Magyar Kupa 4. állomása és a a Top Maraton sorozat 3. futama lesz.
Versenykiírás >>

Kutatás – Hazai és nemzetközi edzőtábor szervezési tapasztalatok

Az Új Győr, a sportgazdaság-fejlesztése a sportlétesítmények komplex hasznosításának elemzése című kutatás keretében keresték meg Szövetségünket, ezúton kérjük tagegyesületeinket, edzőinket, hogy osszák meg tapasztalataikat az itthoni és nemzetközi edzőtáborokkal kapcsolatosan, és segítsék a tanulmányt készítők munkáját!
http://ripet.hu/feedback.php?kid=c58373ed1a88b90a97cefab0b2a14b3f

Fogadalmat tett a tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szereplő magyar csapat

Július 25. és augusztus 1. között kerül megrendezésre az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a grúziai Tbilisiben. Ma, kedden délelőtt a magyar csapat eskütételen vett részt a Magyar Olimpiai Bizottság épületében. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége négy sportolót nevezett az EYOF-ra: László Tamara (KSI), Dian Ábel (Tipográfia TE), Karl Ádám (Tipográfia TE) és Molnár Gábor (BVSC-Zugló). A magyar bringás csapat vezetője Kaló Viktor lesz.

Tovább >>

tdh_orias1

Tizenhat csapat a Tour de Hongrie mezőnyében

A hosszú szünet után újrainduló Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szervezői bejelentették: három kontinens 11 országának 16 csapata, összesen 96 kerékpáros vehet részt az augusztus 4-én rajtoló olimpiai kvalifikációs viadalon. A résztvevők között öt magyar csapat lesz.
Tovább >>

Dér Zsolt: új motiváció, paraguayi csapatban – interjú

Üde színfoltja lesz a paraguayi Start-Massi csapata az augusztus negyedikén rajtoló Tour de Hongrie-nak. A dél-amerikai sor első számú embere hazánk egyik kiemelkedő kerékpárosa, Dér Zsolt lesz, aki már gőzerővel készül a viadalra.
Tovább >>

Őket látjuk majd a Tour de Hongrie mezőnyében!

Az augusztus 4-én Szombathelyen rajtoló Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szervezői három kontinens 16 csapatának, összesen 96 versenyzőnek biztosítanak indulási lehetőséget az olimpiai kvalifikációs viadalon. A résztvevők közül ismerkedjünk meg először a külföldi regionális csapatokkal!
Tovább >>

Benyújtásra kerültek a 2015. évi szakmai tervek a MOB felé jóváhagyásra

A múlt heti elnökségi ülésen megvitatásra kerültek az MKSZ egyes szakágaihoz tartozó, valamint központi működésre vonatkozó 2015-ös szakmai- és költségtervek. Az elkészült szakmai tervekből összeállított Kiemelt Sportág Fejlesztés támogatási pályázat (KSF 4.) szakmai tervét, ami öt fő projektet tartalmaz, első körben a MOB-hoz szükséges beadni jóváhagyásra – ez az elnökségi ülés után megtörtént.
Tovább >>

UCI 2016. évi versenyek bejelentései

Ezúton kérjük a versenyszervező egyesületeket, hogy mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot a szakágvezetőjükkel a 2016-os versenynaptár összeállításával, különös tekintettel az UCI kategóriás versenyekkel kapcsolatosan, mert az UCI felé a versenyek regisztrálása jelenleg zajlik.
Az UCI tájékoztatója a versenyregisztrációkkal és határidőkkel kapcsolatosan >>
A szakágvezetők elérhetőségei >>

Döntött az MKSZ elnöksége, hogy mely infrastrukturális pályázatokat javasolja a BMSK-nak megvalósításra

Mint arról korábban tájékoztatást adtunk, a kerékpársport kiemelt sportági státusza lehetőséget ad arra, hogy sportlétesítmény fejlesztésre vissza nem térítendő állami forrásokat is igénybe vehessen az MKSZ (illetve a tagszervezetei). A 2015. évi még nem odaítélt pályázati összeg 21,4 millió Ft, a sportlétesítmény fejlesztések céljait szolgáló támogatás elnyerésére korábban az MKSZ pályázatot írt ki. Az MKSZ elnöksége múlt heti ülésén egyhangú szavazással döntötte el, hogy a beérkezett pályázatok közül melyik sportlétesítmény fejlesztést javasolja a BMSK-nak megvalósítás céljából, és milyen beruházási összeggel.
Tovább >>

Közlemény az MKSZ felelősségbiztosításáról és a hivatalos versenynaptárba kerülés díjáról

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással megszavazta az MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díjait. A hivatalos versennyé nyilvánítást követően az adott verseny bekerül az MKSZ hivatalos versenynaptárába, valamint a verseny biztosítóhoz való lejelentését követően létrejön az esemény szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.
Tovább >>

Tájékoztató a külföldre utazók részére rendelkezésre álló BBP biztosításról

Az MKSZ által az EUB Biztosítóval kötött egyedi megállapodás keretében az EUB Biztosítótól előre megvásárolt BBP (baleset, betegség és poggyász) felelősséggel kombinált biztosításból vásárolt keretnapokat a külföldre utazó MKSZ versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak/ kísérőknek / versenybíróknak a kiutazásuk idejére a korábbi napi 300 HUF díj helyett július 17-től 350 HUF/nap díjért tudja utólagos díjmegfizetés mellett akkor, ha a biztosítási igény a biztosító hivatalos kapcsolattartójához a versenyző/ kísérő/ versenybíró kiutazása megkezdése előtt 48 órával benyújtásra kerül, eltérő esetben nem lesz érvényes a biztosítás, ha már külföldön van a versenyző.

Azonban az MKSZ elnökségének engedélye alapján a szakágvezető által javasolt kiemelt élversenyzésre, edzésekre kiutazók számára a 350 HUF/nap/fő díjat szakági költségvetése terhére a versenyző helyett támogatásként átvállalhatja.

További információ:
Sutus-Juhász Tímea l MKSZ főtitkár l fotitkar@bringasport.hu
Kovács Károly l EUB kapcsolattartó l biztositas@bringasport.hu l +36 20 952 5954

Létrejött az MKSZ Infrastruktúra és Létesítmény Bizottsága

Az MKSZ elnöksége egyhangú szavazással létrehozta az MKSZ Infrastruktúra és Létesítmény Bizottságát az Alapszabály XII. fejezet 32.§ (1) bekezdése alapján. Az elnökség a bizottság vezetőjének Madarász Gábort jelölte ki, továbbá elfogadta bizottsági tagnak Berkesi Andrást, mint a sportszakmai megbízottat és Anthony Gallt, mint építészetért felelős megbízottat.
Tovább >>


Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. július 21.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb