MKSZ hírek

Sportlétesítmény fejlesztési pályázat

BringaSport – 2015.05.26 – A kerékpársport kiemelt sportági státusza lehetőséget ad arra, hogy sportlétesítmény fejlesztésre vissza nem térítendő állami forrásokat is igénybe vehessen az MKSZ (illetve a tagszervezetei). Az sportlétesítmény fejlesztések céljait szolgáló támogatás elnyerésére az MKSZ pályázatot ír ki, az egyesületek részére 2015-ben első alkalommal, ezt követően minden évben rendszeresen.

A 2015. évi még nem odaítélt pályázati összeg: 21,4 millió Ft

Tájékoztatásul: A 2016-os pályázat várható meghirdetési ideje 2015. második féléve, amint további információval rendelkezünk, tájékoztatni fogjuk a tagságot.

Pályázati feltételek

Kik pályázhatnak: bármelyik MKSZ tagszervezet.

Pályázati összeg mire fordítható: elsősorban sportlétesítmény fejlesztési beruházásokra, pl.: új és meglévő pályákra, egyesületi épületekre, útvonal kijelölésekre, ill. ezek felújítására. Másodsorban eszközök beszerzésére, pl.: konditermi eszközök, rajtgépek.

Projektek pénzügyi finanszírozása: a támogatás előfinanszírozott, vagyis a pályázó tagszervezet nem kell, hogy saját forrásból megfinanszírozza a projektet.

Elszámolás: a szerződésben foglaltak szerint, mindegyik projekt egyedi szerződéssel rendelkezik, amely pontosan rögzíti az elszámolás tartalmi, és formai követelményeit.

Megvalósulás: mindegyik projekt külön-külön kezelendő, nem függ a többi projekt sikerességétől, illetve sikertelenségétől.

Ütemezések: lehetőség van egyéni ütemezések kérésére, de főszabályként elmondható, hogy 2015. december 31-ig a projekteket meg kell valósítani.

Pályázási folyamat:

1. Pályázati elképzelések benyújtása az MKSZ-hez.

a. Szakmai leírás – mi a pályázati összegből megvalósítandó projekt célja, tartalma, haszna, működtetése

b. Költségvetési terv – a tervezett projekt megvalósításának előzetes költségvetése. Külső szállítóktól bekért árajánlatok – legalább 3 db. – és a kivitelezésre / szállításra igénybe venni kívánt nyertes szállítóra vonatkozó javaslat.

2. MKSZ elnökségi előszűrés

a. Az MKSZ-hez beérkezett pályázatok összehasonlítása és előszűrése, szakmai és pénzügyi szempontok alapján.

b. Minden pályázati anyag az MKSZ honlapján hozzáférhető válik.

c. AZ MKSZ elnöksége beszámol a tagságnak a pályázatok előszűrési folyamatáról és eredményeiről.

3. Az MKSZ előszűrésen sikeres projekt teljes körű pályázati dokumentációjának összeállítása a BMSK felé.

Határidő – pályázati elképzelések benyújtása az MKSZ-hez: 2015. június 15. – battai.bori@bringasport.hu email címre

Projekt megvalósítás felügyelete:

a. Műszaki – BMSK
b. Pénzügyi – EMMI
c. Szakmai – MKSZ / MOB

Közbeszerzési eljárás: csak akkor szükséges, ha a projekt költségvetése MEGHALADJA a nettó 14 millió Ft-ot. Amennyiben a projekt költségvetése a 14 millió forintos értékhatáron túl van, a közbeszerzési eljárást a BMSK végzi.

Szerződéskötés: A támogató közvetlenül a kedvezményezett egyesületekkel fog szerződni. Az MKSZ felé csak adatszolgáltatási kötelezettség áll fenn.

MKSZ sportlétesítmény fejlesztésekért felelős referense:
Berkesi András – berkesi.andras@bringasport.hu – 70 / 286 5944

'Fel a tetejéhez' gomb