Versenyszervezőknek

Az MKSZ kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőleg minden hazai kerékpáros verseny szerepeljen a versenynaptárában, az egyes események szervezése során elsődleges legyen a sportolók biztonsága, baleset esetén pedig az ellátás biztosítása és gyorsasága.

Elsődleges feladat, hogy az MKSZ ellenőrizze, a verseny szervezője pedig betartsa a biztonsági szabályokat, illetve a szövetség a versenyrendszer működtetéséből minimálisan olyan mértékű bevételre tegyen szert, amely a versenyrendszerrel kapcsolatban felmerülő költségeket fedezi. Ezek érdekében, és a közgyűlésen elfogadott Sportágfejlesztési Stratégiával összhangban fontos, hogy a szövetség tartsa és tartassa be a Sporttörvény 65. § (4) pontját, amely alapján kerékpárversenyek kizárólag az MKSZ hozzájárulásával szervezhetők Magyarországon, az MKSZ ellenőre (aki egyben bíróként segíti is a szervezők munkáját) minden sporteseményen jelenjen meg, valamint a szövetség tartson versenyszervezői képzést, továbbképzést, illetve versenyszervezői licencek kiadásával biztosítsa és garantálja a versenyek magas szakmai színvonalát.

A versenyrendszer szabályos és színvonalas működtetéséből adódó költségeket a szövetség versenynaptárba kerülési díjak beszedésével finanszírozza, amely a 2018-as évben az elnökség határozata alapján a következők:

 • UCI verseny: 20.000 Ft / nap
 • Magyar Bajnokság: 20.000 Ft / nap
 • Magyar Kupa: 20.000 Ft / nap
 • Ranglista verseny: 10.000 Ft / nap
 • Egyéb verseny: 10.000 Ft / nap

MKSZ VERSENYRENDEZŐI JELENTKEZÉSI LAP

VERSENYRENDEZÉS MÓDOSÍTÓ LAP

BRINGASPORT LOGÓ – VEKTOROS

A Magyar Kerékpáros Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással megszavazta az MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díjait. A hivatalos versennyé nyilvánítást követően az adott verseny bekerül az MKSZ hivatalos versenynaptárába, valamint a verseny biztosítóhoz való lejelentését követően létrejön az esemény szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.

Négy kategória került meghatározásra a versenynaptárba kerülés és felelősségbiztosítás igénybevételének lehetőségéről:

 1. MKSZ tag részére:
  MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díja 10 000 Ft/eseménynap – az MKSZ tag által megrendezésre kerülő biztosítónak lejelentett kerékpáros események szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.
  Ezeken az eseményeken az MKSZ versenyengedélyes sportolóinak kártérítési limitje 10 000 000 Ft/kár és 30 000 000 Ft/év, a versenyengedély nélküli, “amatőr” sportolók kártérítési limitje 1 000 000 Ft/kár, és 5 000 000 Ft/év.
 2. MKSZ tag részére, szakági tanács által, év elején összeállított versenynaptárba kerülés által:
  MKSZ elnöksége külön engedélye alapján a szakágvezető által előterjesztett (szakági tanács által jóváhagyott) minden év március 31-ig összeállított MKSZ szakági versenynaptárba bekerülő MKSZ tagok által megrendezésre kerülő versenyeinek versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díját (10.000 HUF/ eseménynap) a szakági költségvetése terhére az MKSZ tag, mint szervező helyett támogatásként átvállalhatja, ha az adott esemény a szövetségnek és a szakágnak kiemelt fontosságú kerékpáros eseménye.
 3. Nem MKSZ tag:
  MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díja 50.000 Ft/eseménynap a NEM MKSZ tag által megrendezésre kerülő, biztosítónak lejelentett kerékpáros események szervezői és versenyzői felelősség biztosítása esetében.
  Ezeken az eseményeken a NEM MKSZ tag, mint szervező és az MKSZ versenyengedélyes sportolók kártérítési limitje 10 000 000 Ft/kár és 30 000 000 Ft/év, MKSZ versenyengedély nélküli, “amatőr” sportolók kártérítési limitje 1 000 000 Ft/kár és 5 000 000 Ft/év.
 4. Nem MKSZ tag részére, de a szakági tanács által, év elején összeállított versenynaptárba kerülés által:
  Az MKSZ elnöksége külön engedélye alapján, a szakágvezető által javasolt MKSZ szakági versenynaptárba NEM MKSZ tagok által megrendezésre kerülő versenyeinek versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díját (50.000 HUF/ eseménynap) a szakági költségvetése terhére a NEM MKSZ tag, mint szervező helyett támogatásként átvállalhatja, ha az adott esemény a szövetségnek és a szakágnak kiemelt fontosságú kerékpáros eseménye.

További információ a biztosításról:
Csepregi Hédi l MKSZ irodavezető I csepregi.hedi@bringasport.hu l +36 30 799 3931
Kovács Károly l EUB kapcsolattartó l biztositas@bringasport.hu l +36 20 952 5954

Close
X