Országút

Osztrák évadnyitó: Kusztor Péter és Karl Ádám is a kiváló 4. helyen végzett

BringaSport – 2017.03.27 – Március 26-án, vasárnap rendezték Leondingban az “57. Évadnyitó Versenyt”, ami az Osztrák Kupa első futama is volt az országúti kerékpárosoknál. Az eliteknél Kusztor Péter (Amplatz – BMC) a kiváló 4. helyen ért célba, az U19-es korosztályban pedig Karl Ádám (Degavi Tipográfia) szintén a 4. lett.

dav

A magyar válogatott színekben U19-es korosztály állt rajthoz: Karl Ádám, Orosz Gergő, Dian Ábel, Kiss Hunor, Sipos Máté, Forray András, Gulyás Máté, Hetényi Gergely, Neri Chrystopher, Stodulka András. Ugyanebben a korosztályban részt vett még a versenyen Molnár Gábor, a BVSC-Zugló színeiben. Az eliteknél Kusztor péteren kívül az Epronex-Bike Hungary bringásai (Ábrok Norbert, Simon Péter, Dolleschall Patrik, Kiss Gergely, Solymosi Márton, Cser Gábor, Kriván András), valamint a Degavi Tipográfia felnőtt versenyzői (Beregszászi Bence, László Attila, Minkó Roland) álltak rajthoz.

dav

“Az ifjúságiak versenyében öt országból, 60 versenyző indult, a magyarokon kívül szlovénok, csehek, németek és természetesen a osztrákok álltak rajthoz. Négy 22 kilométeres emelkedőkkel tűzdelt kört kellett a versenyzőknek megtenniük” – számolt be az ifjúságiak futamáról Rusovszki Gábor csapatvezető. “Az első körben hatalmas bukás történt, gyakorlatilag az egész mezőny elesett – a magyarok sem úszták meg. A dobogós helyre befutó Karl Ádám is csak éppen hogy vissza tudott zárkózni a mezőnyhöz. A versenyen végig nagy tempó volt annyira, hogy 70 kilométer után utolérte az U19 mezőny a 10 perccel korábban induló elit mezőnyt. A 20 fős ifi élboly a legnagyobb természetességgel beolvadt az elit mezőnybe. A verseny céljában végül a magyar Karl Ádám a kiváló negyedik helyen futott be. Orosz Gergő 12. Dian Ábel 19., Kiss Hunor 21. lett. Az eliteknél Kusztor Péter a nagyszerű 4. helyen ért a célba az erős nemzetközi mezőnyben.”

Eredménylista elit >>
Eredménylista ifi >>

'Fel a tetejéhez' gomb