Cyclo-cross

Búr Zsolt 50. lett a Cyclocross Világbajnokságon

BringaSport – 2017.01.29 – Január 28-29-én került megrendezésre a Cyclocross Világbajnokság Luxemburgban, ahol Búr Zsolt (Vialand Racing Team) és Fetter Erik (PCCC Bianchi) képviselték hazánkat. Az első napon Fetter Erik technikás, de nyugodt versenyzéssel a 29. helyen teljesítette a világbajnokság junior futamát. A második napon, a felnőtt férfiak versenyére sem lett könnyebb a luxemburgi cyclocross világbajnokság pályája, az olvadozó hó és jég nagyon saras nyomvonalat eredményezett. A magyar válogatott egyetlen indulóját, Búr Zsoltot (Vialand Racing Team) három körrel a vége előtt szólították ki, ezzel az 50. helyen végzett, így nem sikerült a hoogerheidei bravúrt megismételnie.

CX_Bieles2017_Buzso-1

A rendkívül saras, kemény verseny után így értékelt:

“Ennyi volt ebben ma, természetesen maxon voltam végig, egy centivel sem tudtam volna gyorsabban haladni már. Nagyon örülök annak, hogy olyanokkal meccseltem, akik Hoogerheidében előttem végeztek, az első 30-40-ben. Nyilván csalódott vagyok, mert szerettem volna még előrébb végezni, voltam a 45. pozíció körül is, mikor kaptam egy defektet, ami miatt egy fél kört sokkal lassabban teljesítettem.

50. lettem végül, ha a száraz tényeket nézzük, ezzel papíron én lettem az 50. legjobb cyclocross versenyző a világon, de persze a valóság ennél sokkal árnyaltabb. Itt voltunk, az eredményért jöttünk, de ez a mai egy igazán extrém verseny volt. Magyarországon ilyet nem lehet gyakorolni, ezt csak itt tudjuk csinálni. Úgy gondolom, én most elindultam, járom ezt az utat, és majd mikor Fetter Erikék, Vas Balázsék, és a többi feltörekvő tehetség eljut ide, én már fogok tudni segíteni nekik. Ez vezethet ahhoz, hogy végül minél jobb eredményeket érjünk el.

Nagyon örülök a sok szurkolásnak, biztatásnak otthonról, de most ennyit tudunk ebben a pillanatban. Most nagyon várom, hogy végre montira ülhessek, két hétig irány az erdő. Utána jön két edzőtábor, szeretnék idén is dobogóra állni az XCO magyar bajnokságon. Ezek mellett az utánpótlás válogatottnál is nagyobb szerepet fogok vállalni mint technikai edző. Még szeretnék kicsit versenyezni, de jönnek a fiatalok, itt a vébén is a 19-21 évesek nyerték a felnőtt kategóriákat. Megpróbálom átadni mieinknek a tudást és szemléletet, amit én szereztem az elmúlt időkben, segítve az ő karrierjüket.”

CX_Bieles2017_Buzso-3

A két napos versenyzést tehát felemásan zárta a csapat, de a hoogerheide-i eredmények, valamint Fetter Erik tegnapi versenyzése után ez egy biztató lezárása volt a magyar cyclocross szezonnak.

'Fel a tetejéhez' gomb