Országút

Peák Barnabás megnyerte a hétvégi szlovák kupafutamot

BringaSport – 2016.08.24 – Augusztus 20-án a magyar ifjúsági korú országúti versenyzők Klastor pod Znievom-ban versenyeztek a szlovák kupafutamon, az EB felkészülés jegyében. Peák Barnabás, a Tipográfia TE U19-es versenyzője aranyérmet szerzett, a szlovákok által Peter Sagan utódjának tartott Štoček Matúš előtt.

A mezőnyben a szlovák kibővített válogatotton és egyéb szlovák csapatokon kívül, részt vett a szaúdi válogatott is. A magyar bringások a Tipográfia TE, a DKSI-Kontent, a BVSC-Zugló és a Pilis Cross Country Club csapatokból érkeztek a versenyre. A verseny távja 102 km volt, két 51 kilométeres kört kellett teljesíteni a nehéz hegyi terepen.

Klastormezőny

A rajt után egyből nagy volt a tempó. Az első, hét fős szökés néhány kilométer után kialakult. Ebben a csoportban ott volt Czéh Balázs (Tipográfia TE) is a magyarok közül. A mezőny üldözőbe vette az élen haladó csoportot, de 1 percnél közelebb csak a második kör elején kerültek. Amikor látótávolságba került az élcsoport, Czéh visszaállt a szökést üldöző – és éppen szétszakadó – mezőny élére, Peák Barnabásnak segíteni. Sikerült is Peákot felvinnie az élcsoportba, de a legjobb szlovákokat nem sikerült leszakítani.

Barnanyeri2

A végső támadást a szlovák bajnok, Štoček indította az utolsó hegyen. Vele csak Peák Barnabás tudta a lépést tartani, a két versenyző váltott vezetéssel érkezett az utolsó kilométerre. A cél előtti 180 fokos visszafordítóban Peák motorversenyeken látható kifékezéssel parádésan bebújt Štoček mellé a belső ívre, majd egy remek megindulással esélyt sem hagyott a szlovák bajnoknak.

Klastordobogó

Magyar eredmények:

Junior – U19
1. PEÁK Barnabás Tipográfia TE
30. CZÉH Balázs Tipográfia TE
35. KISS Hunor DKSI-Kontent
38. MOLNÁR Gábor BVSC-Zugló

Kadet – U17
11. NERI Chrystopher Tipografia TE
25. FÜRI Márton Tipografia TE
34. VARGA Bálint DKSI-Kontent
45. ÁRVAI Krisztián DKSI-Kontent

Teljes eredménylista >>

'Fel a tetejéhez' gomb