Országút

A serdülő országúti bringások a Radjugendtour versenyen tekertek Ausztriában

BringaSport – 2016.08.18 – Augusztus 4. és 7. között került megrendezésre Ausztriában az egyik legnagyobb európai serdülő országúti verseny, a Radjugendtour Oststeiermark, ahol Magyarországot Hajas Dávid (Dr. Bátorfi-Agria KTK), Sipos Máté (Dr. Bátorfi-Agria KTK), Stodulka András (Tipográfia TE), Füri Márton (Tipográfia TE), Forray András (KSI-Csepel SE) és Schneider Sebestyén (Szekszárdi SZKE) képviselték.

Fotók >>
Eredménylisták >>

A négy napos versenyen 14 nemzet 20 csapatában 119 fő indult. A magyar bringások kiválasztásánál leginkább az időfutam és hosszú távú magyar bajnokságokon elért eredmények számítottak, valamint a versenyt megelőző héten tartott ötnapos révfülöpi edzőtáborban nyújtott teljesítmények.

Hajas Dávid már első etapon nagyszerűen szerepelt: a főmezőnyben, csoportban sprintelve a 18. helyen ért célba. Itt még elsősorban Stodulka András nevét lehet kiemelni, aki szintén a főmezőnyben, a 37. helyen érkezett. Schneider Sebestyén ezen a napon géphibája ellenére a harmadik mezőnyben érkezve a 3. tudott lenni a csapatból. Sajnos Forray András és Füri Márton ezen a napon tapasztalatlanság, sérülés, illetve eltévedés miatt kerültek komolyabb hátrányba.

tn_sam_7001

A viharos, esős időben zajló második szakaszon Hajas Dávid ismét az élmezőnyben érkezett, a 24. helyen zárva a napot. Stodulka András a 82. lett, kicsivel mögötte Sipos Máté a 84. helyen érkezett célba. Forray András a 88., Schneider Sebestyén a 106., Füri Márton a 107. lett.

A harmadik, és egyben király szakaszon (1200 méter szintkülönbséggel) végzetesnek tűnő bukása ellenére (80 km/h sebességnél szorították le az útról), Hajas Dávidnak óriási küzdelmek árán sikerült felzárkóznia ismét a főmezőnyhöz, és a 32. helyen zárnia a napot. itt már egyértelműen Sipos Máté hozta a második helyet a csapatból a 84. helyen, Füri Márton pedig ezen a napon tudta először a 3. csapatemberként befejezni a szakaszt a 88. helyen. Schneider Sebestyén a 104., Stodulka András a 112. lett.

Az utolsó szakaszon Stodulka András szerepelt legjobban, a 27. helyen fejezte be a szakaszt. Hajas Dávid valószínűleg az előző napi bukása miatt légzés problémával küszködött, a végjátékban lemaradt a főmezőnytől, így a szakaszt a 94. helyen zárta, összetettben a kiváló 40. helyen végzett, a legjobb magyarként. Figyelemre méltó teljesítmény, hiszen a Radjugendtour 3. szakaszáig tartó összetett 25. helyezése csupán 10 másodpercre volt egy top10-es helyezéstől. Stodulka András itt viszont egyedül a csapatunk legjobbjaként a 27. helyen a főmezőnyben érkezett, ami összetettben egy 75. helyre volt elegendő. A negyedik szakaszt Füri Márton a 95. helyen zárta, összetettben a 104., Forray a 100. lett a záró szakaszon, összetettben a 101., Sipos Máté pedig a 103., összetettben a 82. lett.

'Fel a tetejéhez' gomb