Pálya

GP Poland UCI C1: Molnár Gábor második

BringaSport – 2016.07.08 – Pruszkówban álltak rajthoz 2016. július 1-3. között a pálya válogatott versenyzői és Molnár Gábor (BVSC-Zugló) jóvoltából ismét éremmel tértek haza.

Eredménylista >>

A Grand Prix Poland UCI C1-es nemzetközi pályaversenyen a BVSC-Zugló csapatát Borissza Johanna Kitti, Hajdú Máté Olivér és Molnár Gábor képviselte válogatott versenyzőként, hazai színekben emellett Orosz Gergő (FSZSE – FTC) is rajthoz állt. A válogatott Eb-re készülő tagjai számára ez volt az utolsó erőpróba az Ifjúsági- és U23-as Pályakerékpáros Európa-bajnokság előtt.

GP_Poland_01

Borissza Johanna Kitti az elit hölgyek omnium versenyében állt rajthoz, ahol ezúttal 31 fő nevezett, így két selejtező futamban döntöttek a rajthoz állók személyéről. Johanna saját kvalifikációs pontverseny futamában a 9. helyen zárt, így bekerült azon 23 versenyző közé, akik harcba szállhattak az omnium elsőségért. A scratch tutamban 9. lett, a 3000 méteres egyéni időfutamban 4’01,716”-os időeredménnyel a 22. helyet szerezte meg. Ezután a selejtező futamban egy 14. helyezés ért el, 500 méteres állórajtos időfutamban pedig új egyéni csúccsal (37,234”) a remek 5. helyen végzett. Jól sikerült a repülőrajtos egykörös időfutam is, itt 15,183”-as idővel a 8. helyet szerezte meg. Ezzel a teljesítményével Johanna öt szám után az erős mezőnyben a 11. helyről várta a folytatást, de sajnos a mindent eldöntő pontversenyben már nem maradt ereje a végére, így bár pontot is szerzett, 2 körhátránnyal végül nem tudta befejezni a számot. Ennek köszönhetően hátrébb csúszott az összetettben is, így végül a 17. helyen zárta az elit nők omnium versenyét.

GP_Poland_02

Molnár Gábor akcióban

Az U19-es fiúk három számban álltak rajthoz: U19-es pontversenyben, U23-as pontversenyben, és U19-es scratch futamban. Az ifjúságiak pontvadászata során Hajdú Máté Olivér 7. Orosz Gergő 8., míg Molnár Gábor a 10. helyen végzett. Az U23-as mezőnyben tét nélkül, edzés gyanánt indult a magyar hármasfogat, végül ezt a számot egyikük sem fejezte be. Jól sikerült viszont az U19-es scratch futam, ahol Máté 9., Gergő 10., valamint Gábor – nemzetközi pályás mezőnyben besöpörve idei harmadik dobogós helyezését – ezüstérmet szerzett.

GP_Poland_04

Borissza Johanna Kitti az elit nők mezőnyében

A GP Polandon szerepelt négyfős válogatott keret – benne a BVSC-Zugló három versenyzőjével – 2016. július 12. és 17. között Monntichiariban áll rajthoz az Ifjúsági- és U23-as Pályakerékpáros Európa-bajnokság előtt, a csapat jelenleg már útban van az Eb helyszíne felé.

'Fel a tetejéhez' gomb