Országút

Országúti dobogós helyezések a Szlovák Kupán

BringaSport – 2016.06.17 – A június 11-i hétvégén a Dr. Bátorfi-Agria KTK, a Szekszárdi SZKE, valamint a Tipográfia TE kerékpárosai a szlovákiai Trencsén környékén megrendezett Szlovák Kupafutamokon indultak. Peák Barnabás és Kapott Szonja mindkét nap a dobogóra állhattak, második nap Karl Ádám is csatlakozott hozzájuk, méghozzá a legmagasabb fokra.

U19dobogó

Szombaton egy 5,5 km-s körpályán versenyeztünk, ahol az ifi fiúknak 10 kört kellett megtenniük. A cél előtti nehéz emelkedőn tízszer felmenni nehéz feladat volt. Annál is inkább, mert rajtunk kívül a hazaiak legjobbjai, csehek, lengyelek és osztrákok alkotta mezőny nagy tempót diktált. A véghajrában a hajrát megkezdő szlovák sztár, Matus Stocek a Tipográfiás Peák Barnabást leszorította a fűre, így csak második lett a magyar bringás. Az esetről videó is készült. Annak ellenére, hogy a zsűri és a vétkes Stocek is elismerte vétségét, mégis a szlovákot hozták ki elsőnek. Karl Ádám 4. lett, a nők versenyében ifi lányunk, Kapott Szonja a nagyszerű 3. helyen végzett.

nőidobogó

Vasárnap egy még nehezebb verseny várt a mezőnyökre. A rendezők egy 14 kilométeres, nagyon technikás körpályát alakítottak ki, két nehéz emelkedővel. A pálya nehézségének és a nagy tempónak köszönhetően hamar mindenki megtalálta a helyét a mezőnyben. A verseny vége felé egy kilenc fős csoport haladt az élen, köztük két versenyzőnk is: Karl Ádám és Peák Barnabás. Az utolsó kör első emelkedőjén Karl Ádám támadott, amit csak a szlovák bajnok, Juraj Michalicka (Peter Sagan Academia Zsolna) tudott átvenni. A két versenyző gyorsan növelte előnyét. Az utolsó hegyen Karl Ádám újból támadott, ahol is végleg leszakította ellenfelét. Az üldöző csoportban Peák Barnabás szintén ezen a hegyen támadott, neki is sikerült mindenkit leszakítani – köztük Matus Stoceket is, akit a szlovákok Sagan utódjának tartanak. Így ő is egyedül, a harmadik helyen érkezett a célba. A nők versenyében Kapott Szonja, a Tipográfia ifjúsági versenyzője – az előző naphoz hasonlóan – ismét a dobogó 3. fokára állhatott.

Eredménylisták >>

SZOMBAT

U19:

  1. Peák Barna (Tipográfia TE)
  2. Karl Ádám (Tipográfia TE)
  3. Dian Ábel (Tipográfia TE)

  4. Kapott Szonja (Tipográfia TE)

U17:

  1. Schneider Sebestyén (Szekszárdi SZKE)
  2. Neri Chrystopher (Tipográfia TE)
  3. Sipos Máté (Dr. Bátorfi-Agria KTK)
  4. Furi Marton János (Tipográfia TE)
  5. Tóth Martin (Szekszárdi SZKE)
  6. Stodulka András (Tipográfia TE)

U15:

  1. Lévai Barnabás (Szekszárdi SZKE)
  2. Forró Lajos (Szekszárdi SZKE)
  3. Zádori Zalán (Szekszárdi SZKE)
  4. Fábián Zalán (Szekszárdi SZKE)

U13:

Bán Benedek (Szekszárdi SZKE)

VASÁRNAP

U19:

  1. Karl Ádám (Tipográfia TE)
  2. Peák Barna (Tipográfia TE)
  3. Czeh Balázs (Tipográfia TE)
  4. Dian Ábel (Tipográfia TE)
  5. Kapott Szonja (Tipográfia TE)

  6. Karl Bianka (Tipográfia TE)

U17:

  1. Sipos Máté (Dr. Bátorfi-Agria KTK)
  2. Schneider Sebestyén (Szekszárdi SZKE)
  3. Neri Chrystopher (Tipográfia TE)
  4. Stodulka András (Tipográfia TE)
  5. Furi Marton János (Tipográfia TE)
  6. Tóth Martin (Szekszárdi SZKE)

U15:

  1. Lévai Barnabás (Szekszárdi SZKE)
  2. Forró Lajos (Szekszárdi SZKE)
  3. Zádori Zalán (Szekszárdi SZKE)
  4. Fábián Zalán (Szekszárdi SZKE)
'Fel a tetejéhez' gomb