Országút

Ma TdH 3. szakasz – Cegléd–Hajdúszoboszló

A leghosszabb nap következik! A Cegléd és Hajdúszoboszló között kijelölt 206 kilométeres útvonalon, gyakorlatilag teljesen sík útvonalon tekernek végig a versenyzők. A szakasz során három gyorsasági (Cegléd, Jászberény és Hortobágy) részhajrára is sor kerül. A mezőny 13 órakor rajtol Cegléden a Kossuth téren és 17:30 körül érkezik a Hajdúszoboszlói Strandra. A 3. szakaszt az M4 Sport 16 órától élőben közvetíti, a Eurosport2-n pedig 22 órától lesz napi összefoglaló.

A Tour de Hongrie 3. szakasza során Cegléd és Hajdúszoboszló között – a lassú rajttal együtt – 208 kilométert tesz meg a mezőny, amely 13:00-kor indul útjára Cegléden, a Kossuth térről. A karaván a Tápiószőlős, Tápiószele, Farmos, Krizsán, Jászberény, Jászjákóhalma, Jászapáti, Heves, Tenk, Dormánd, Besenyőtelek, Poroszló, Tiszafüred, Hortobágy, Nagyhegyes útvonalon jut el a hajdúszoboszlói célig. Az útvonal egyes szakaszain teljes útlezárás, máshol rövid ideig tartó mozgó útzár óvja a versenyzők biztonságát. Az esetleges kényelmetlenségekért a közlekedők megértését kérik a szervezők!

Turisztikai információk, érdekességek a 3. szakaszról: KLIKK IDE!

Az „Alföld kapuja” elnevezéssel is illetett Pest megyei település, Cegléd 2016-ban került be első ízben a Tour de Hongrie programjába, akkor innen rajtolt a viadal harmadik szakasza, tavaly pedig a finn Manninen emlékezetes győzelmet aratott Kossuth városában. 2018-ban innen indul a Tour de Hongrie harmadik szakasza.

Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye is új helyszín a Tour de Hongrie történetében, Hajdúszoboszlón ér majd célba a 2018-as Magyar Körverseny harmadik szakasza. A városban – amely a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország harmadik legnépszerűbb települése Budapest és Hévíz után – eddig is fontos közlekedési eszköz volt a kerékpár.

'Fel a tetejéhez' gomb