MTB XC

Banja Luka Grand Prix beszámoló

Ezen a hétvégén az elmaradt Felsőtárkányi C2 verseny helyett rögtönöztünk és leutaztunk pár válogatott versenyzővel Banja Lukába, mert még épp tudtunk nevezni a 2 napos versenyre. Ami szerencsére két külön C2 verseny volt, melyek közt 70 km volt mindössze, így egy helyszínen volt a szállás.

A szombati verseny a Banja Brod természetvédelmi területen

Pénteken utaztunk le és délután bejártuk a szombati verseny pályáját, ami egy teljesen egyszerű, de sok meredek emelkedővel tarkított pálya volt.

A C2 versenyen a fiúknál Valter Attila végig kontrolálta a versenyt egy olasz versenyzővel, majd a véghajrában némi előnyre tett szert és maga biztosan nyert.

Palumby Zsombor ,aki ezen a hétvégén a saját csapatával vett részt szerezte meg az előkellő 3. helyet. Dina Márton pedig az első napon a 7. lett. Magyar induló volt még ebben a futamban Borsos Bence aki a 10. helyen futott be.

A lányoknál is komoly küzdelem volt a pontokért, végül Cseh veronika az 5. helyett szerezte meg Regina pedig a 6. helyen futott be.

Vasárnap festői környezetben Kozara síparadicsomban

A pálya sokkal jobb volt, mint az előző napi, élvezetes lefelékkel és felfelékkel. A fiúknál ezen a napon is élvezetes küzdelem folyt, a legszebb látvány volt, amikor a 3 magyar versenyző az egy szem állva maradt olasz versenyzőt is leszakította., majd egyre növelték a cél felé az előnyüket. A véghajrá igazi házi verseny volt mert először Zsombinak eset le a lánca és kicsit lemaradt, de hamar vissza zárkózót, majd Attila kapott egy defektet az élen, már úgy tűnt ezt Marci nyeri meg amikor az utolsó körre újra össze zártak hárman és egy utolsó mindent eldöntő losz parádéval végül Marci maradt le először majd Zsombi is megadta magát, Ati az előző napi siker után ismét elsőként futott be a célba, noha az utolsó métereken ismét defektet kapott, így Zsombival még egy izgalmas sprintet is bemutattak a végén. Marci 3. lett. Borsos Benedek a 9. helyen ért célba.

A lányoknál is nagyon izgalmas volt ez a nap, mert a Regi és Roni végig küzdött az egyik szerb lánnyal a 4. helyért, végül Reginának sikerült is a 4. hely. Roni a sprinten kapott ki ellen felétől, kicsit nagy hévvel akart ráfordulni a célegyenesre és kicsúszott a kereke, így a nagy sprint részéről elmaradt, de a 6. hely is nagyon sok pont.

A kvóta futás ezzel a hétvégével kezdődött, elmondhatjuk, hogy nagyon sikeres kezdeten vagyunk túl, a fiúk 51+65 pontot szereztek, a lányok 18+20 pontot, csak így tovább!

Valter Tibor

Kapcsolódó hírek

Egy hozzászólás

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X