2021vas20júnEgész napKiemeltOrszágúti Országos BajnokságIbrány - Művelődési KözpontSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Helyszín

Ibrány - Művelődési Központ

4484 Ibrány, Hősök tere 2-4.

Navigáció

Rajtlisták, eredmények

NEVEZÉS


Versenyinformáció

A felnőtt-férfi és felnőtt-női korcsoportok számára kiírt országos bajnokságot 2021. június 20. vasárnap 08.30 órai kezdettel, Ibrányban  rendezi a Magyar Kerékpáros Szövetség, és a Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete.

Verseny védnöke:

Dr. Princzinger Péter MKSZ elnök

Verseny Rendezője:

Solymosi János – NYKSE elnök

Társrendezői:

 • Magyar Kerékpáros Szövetség
 • Ibrány Polgármesteri Hivatala

Verseny célja:

A Magyarország felnőtt korú versenyzők részére kiírt egynapos egyéni országúti magyar bajnoki verseny helyezési sorrendjeinek eldöntése.

A versenyen minden Magyarországon leigazolt versenyző indulhat, akit egyesülete szabályosan benevez és 12 hónapnál, nem régebbi orvosi igazolással, valamint az MKSZ által kiadott, 2021. évre érvényes versenyengedéllyel rendelkezik.

Licensszel nem rendelkező versenyzők nem indulhatnak.

Verseny központja:

Művelődési Központ, 4484. Ibrány Hősök tere. 3.

Verseny időpontja:

Június 20. (vasárnap) 09.00 óra

Nevezés módja:

Kizárólag Online (Helyszíni nevezés nincs) https://sportorigo.com/oldalon keresztül.

Nevezési határidő:

Június 17. (csütörtök) 24:00 óra Helyszínen való nevezést nem fogadunk el!

Nevezési díj:

Az MKSZ által kiadott, 2021. évre érvényes versenyengedéllyel rendelkező versenyzők mentesülnek a nevezési díj megfizetése alól.

A futamokon csak azon magyar versenyzők nevezhetnek, akiknek az egyesülete befizette az éves szövetségi tagdíjat.

Korcsoportok:

WElit; WU23, U23, Elit

Értékelés:

A verseny győztese az a versenyző, aki a szabályok betartásával a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot. A versenyben minden korcsoport külön kerül értékelésre.

Díjazás:

A verseny 1-3 helyezettjei minden korcsoportban: éremdíjazásban részesülnek, továbbá ME, WE, korcsoportokban az első helyezettek magyar bajnoki mezt kapnak, amelyet a jövőben kötelesek viselni, az UCI előírásoknak megfelelően.

Az UCI érvényben lévő, aktuális szabályai szerint úgy lehetne U23-as versenyt UCI pontokért hirdetni, ha ezt a versenyt külön versenyként, külön mezőnyben indítva és lebonyolítva rendeznénk meg. Tehát a Női és Férfi kategóriában az UCI-nak az Elite kategória versenyei vannak lejelentve. Az abszolút eredménylista (U23-as és Elite korúak) 1-8. helyezettjei kapnak UCI pontokat. Itt Magyarországon – nemzeti értékelésben – hirdetünk egy külön, U23-as eredményt és dobogót is. Korosztály szerint a legjobb 3 U23-as (2021-ben az 1999 és 2002 közt születettek) érmet, a győztes mezt is kap. Ez a mez csak a díjkiosztóra és az „otthoni vitrinbe” való, dizájnja nem egyezik meg a bajnoki mezekével. Versenyeken később nem hordható a bajnoki mezek viselési szabályai szerint. Megerősítésképpen: tehát az Elite korúak (2021-ben az 1998 és előtt születettek) továbbra is csak akkor állhatnak dobogóra, ha az abszolút eredménylistán az 1-3-ban (az U23-as korúakat legyőzve) végeznek.

Program:

 • 08.30 óra rajtszám átvétel
 • 09.00 óra technikai értekezlet
 • 10.00 óra Welit, WU23 RAJT
 • 13.30 óra Elit, U23 RAJT
 • 19.00 óra Eredményhirdetés, a Művelődési Központ előtt felállított színpadon.

Versenyszámok (1 kör = 14,8 km):

 • Welit, WU23:             103.6km – 7 kör
 • U23, Elit:                    192,4km – 13 kör

Eredményhirdetés:

A verseny befejezése után a program szerint. Az eredményhirdetésen a versenyző köteles tiszta, egyesületi ruhában megjelenni! Sportágunk népszerűsítése érdekében az eredményhirdetésen való részvétel MINDEN RÉSZTVEVŐNEK KÖTELEZŐ!

A versenybíróság:

A versenybíróságot a rendező szerv kéri fel, a versenybíróságot az MKSZ VT hagyja jóvá.

Egyéb szabályok:

 • Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat viselni, amelyeket a verseny előtt vehetnek át 09.00 órától, a versenyközpontban.
 • Kísérő gépkocsik: A kísérő gépkocsik sorrendjét az előző évi befutási sorrend határozza meg és ez alapján jelöli ki a versenybíróság.
 • Kerék és gépcsere megengedett az út menet szerinti jobb oldalán az UCI szabályoknak megfelelően.
 • Frissítés: az első 30 km után és az utolsó 20 km előtt lehetséges a gépkocsiból a versenybíróság elnökének hívására.
 • Zárt kemény héjú fejvédő használata kötelező.
 • A versenyen mindenki saját felelősségére indul, balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget, a helyszínen mentő, orvosi kocsi biztosítva lesz. A versenyen az MKSZ, és az UCI idevonatkozó szabályrendszere a mérvadó.

Doppingvizsgálat, mintavétel helye: Művelődési Központ, 4484. Ibrány Hősök tere. 3. (I. emelet)

Szállással kapcsolatban az alábbi telefonon és E-mail címen tudtok érdeklődni. kerekpar.nykse@gmail.hu (Solymosi János – 06-30-435-29-92)

Kórházak: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei ÖnkormányzatJósa András Oktatókórház Szakrendelője – 4484 Ibrány. Lehel u. 47.

Eredményes és sikeres versenyzést kívánunk: Solymosi János versenyszervező

'Fel a tetejéhez' gomb