2021vas18áprEgész napHegyi OBParád - Közösségi házSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Helyszín

Parád - Közösségi ház

3240 Parád, Kossuth Lajos út 123.

Navigáció

Rajtlisták, eredmények

NEVEZÉS


Versenyinformáció

Rendező:

A Központi Sport-és Ifjúsági Egyesület és a Magyar Kerékpáros Szövetség

Rajt, versenyiroda:

Parád, Közösségi Ház, 3240 Parád, Kossuth L. út 123.

Időpont:

2021. április 18. (vasárnap) 13:00 óra

Útvonal: 

Rajt: Parád, Közösségi Ház – 24-es főút – 24134-es út (Mátraházánál balra) – Cél: Kékestető parkoló

761 m szintkülönbség, 16.61 km táv

7,5 km a Nagytisztásig
17 km a kékestetői parkolóig
Szintkülönbség

Távok:

13:00 Haladó fiúk, Serdülő leányok Cél: Nagytisztásnál táv: 7,5 km
14:30 „A” mezőny Elit férfiak Cél: Kékestetőn a parkolóban táv: 17 km
14:40 „B” mezőny Elit nők, Ifi fiúk, Serdülő fiúk, Ifi lányok Cél: Kékestetőn a parkolóban táv: 17 km

A verseny jellege: országúti mezőnyverseny, győz az a versenyző, aki a távot a legrövidebb idő alatt teljesíti, első ként halad át a célvonalon.

A rendőrség CSAK úgy vállalja a biztosítást, ha egyben mennek a mezőnyök, igy a négy korcsoportot összevontuk, de KÜLÖN lesz az értékelés!

Vírushelyzetre való tekintettel, az akkori időpontban hatályos jogszabályok BETRATÁSA mellett kerül sor az eseményre! Ennek függvényében a változtatás jogát fenntartja a rendezőség!

NEVEZÉS:

A versenyzők nevezési díját az MKSZ fizeti, de az előnevezés kötelező!

Ez a magyar fejlesztésű portál nemcsak a nevezési felületet biztosítja, hanem a rajtlistákat is azonnal megjeleníti. Több ezer sportoló korábbi eredményét lehet gyorsan visszakeresni, függetlenül a szervezőtől és az időmérőtől. Az email Értesítést és a Hírlevelet mindenki egyedileg állíthatja be sportáganként.

Fiók létrehozásakor technikai-, vagy munkahelyi email cím használata nem javasolt a portálon, mert a szervezők a versenykiírásban történt változásokról nem tudják időben értesíteni a nevezőket. Aki ilyet használ, módosíthatja bejelentkezés után. A fiktív (valótlan) Fiók-adatokkal (pl. telefon) és Sportoló-adatokkal (pl. születési dátum) regisztrálók nevezését töröljük, fiókját inaktiváljuk! A precíz nyilvántartás közös érdeke a szervezőknek és az indulóknak egyaránt.

Új Felhasználóknak érdemes az Útmutató átolvasása: https://sportorigo.com/HU/8/Utmutato

Fiók-, Sportoló regisztrációs probléma esetén: +36-35-300950 (ingyenes visszahívás kérhető)

Program:

A maszkviselési és távolságtartási előírások betartásával!

11:30-tól rajtszámok átvétele a parádi Közösségi Házban, a versenyt követően a rajtszámokat vissza kell szolgáltatni! Nevezés csak csapatban történhet, a csapatvezető megnevezésével, és licencszáma feltüntetésével.

12:30-kor Technikai értekezlet a rajthelynél a szabadban

13:00 rövid táv rajtja

14:30-tól hosszú táv rajtja

Kísérést csak érvényes csatvezetői licenccel rendelkező sofőr végezhet. Az elit mezőnyt összesen 6 kísérőautó, a „B” mezőnyt 8 kísérőautó követheti!  A sorszámozás a 2020-as eredmények, és a nevezettek létszámának figyelembevételével fog előre megtörténni. Az elit és a „B” mezőny előtt egy-egy szervízautó fog haladni. Ebbe saját kerekeket lehet berakni, az elit előtt haladó autót Dér Zsolt vezeti egy szerelővel.  Aki kísérni akar, egyeztessen a 6 illetve a 8 kísérőautó vezetőjével, hogy betársulhasson.

 Cél: Mivel csoportosulás NEM jöhet létre, ezért CSAK a zsúri, rendőrség és a szervezők hajthatnak be a kékestetői parkolóba, ez még a helyszínen módosulhat a turisták létszámától függően. Megállni a lejjebbi helyeken szabad, ez pár 10 méterre van.

Díjkiosztó a helyszínen lesz, de csoportosulás ott sem jöhet létre, ezt a rendőrség is ellenőrizni fogja. Sajnos most ezeket a szabályokat be kell tartani.

VERSENYSZABÁLYOK:

Az MKSZ általános szabályai szerint.

A versenyen a rendőrség közlése szerint, teljes útzárral fog zajlani, de a közlekedési szabályok betartása kötelező, a verseny során CSAK a menetirány szerinti jobb sávban szabad haladni, kanyarokban a záróvonalat átlépni TILOS! A résztvevők az úttest jobb sávjában kötelesek versenyezni.

Limit: A 7.5 km-es távon limit 10 perc. Elit mezőnyben, akit a „B” mezőny első ember utolér, annak véget ér a verseny, a „B” mezőben a saját korcsoport győztestől számított 12 perc.

A fentiek figyelembevétele mellett az eseményem mindenki saját felelősségére vesz részt.

Az utánpótlás korcsoportok maximális áttételei:

  • U15 / WU15: 6,14 m
  • U17 / WU17: 6,94 m
  • U19 / WU19: 7,93 m

Díjazás:

Az első három helyezett korcsoportonként, MKSZ szabvány szerint. Eredményhirdetés Kékestetőn, az utolsó korcsoport befutója után. Pontos helyszínt a Technikai értekezleten ismertetjük.

Felelős szervező:

Somogyi Miklós – 06309827138 – sssomogyi@gmail.com

Eredményes és balesetmentes versenyzést kívánunk!

'Fel a tetejéhez' gomb