2018. október

201806okt00:0023:59eBike.hu Kamaraerdő CyclocrossBudapest - Kamaraerdei Ifjúsági ParkSzakág:Cyclo-crossKategória:MKSZ Magyar Kupa

Eredmények

Időpont

2018. október 6. - 2018. október 6.

Helyszín

Budapest - Kamaraerdei Ifjúsági Park

1112 Budapest, Kamaraerdei út 12.

Szervező

Superior MTB Team[email protected] 1118 Budapest, Törökugrató u. 3.

Versenyinformáció

Korcsoportok

Minden, az MKSZ versenynaptárába tartozó versenyen, egységesen, az összes alábbi korosztály számára rendezni kell futamot a következő feltételekkel: Minden korosztály minimum 3 fő nevezése esetén indítható! Amennyiben ennél kevesebb a nevező az adott korosztályban, akkor a versenyzőt magasabb korosztályhoz kell sorolni!

(Példa: női U19 egy nevező, női U23-ban is egy nevező, akkor mind a két versenyzőt az női Elit kategóriában kell indítani)

Beszólítás és rajtok

a. Technikai értekezlet

Amennyiben azt a verseny körülményei (például: extrém időjárás, előre nem látható okok miatt a verseny napján végzett pályamódosítás, stb) igénylik, a csapatvezetők számára, a versenybírók jelenlétében az első futam előtt a szervezők által technikai értekezletet javasolt tartani a biztonságos versenylebonyolítás érdekében.

b. Beszólítás

 1. Minden rajtban az adott rajt összes versenyzője beszólításra kerül az aktuális rajt szerint gyűjtött Magyar Ranglista pontok alapján. A helyszíni nevezők a beszólítás végére kerülnek minden esetben!

 2. A UCI pontokkal rendelkező versenyzők az idei 2017-2018-as szezonban szerzett pontjaikkal a mezőny elejére kerülnek.

 3. A hobbi kategóriában nincs beszólítás.

 4. Azok a versenyzők, akik lekésik a beszólítást, kizárólag a kategóriájuk legvégére állhatnak majd be.

c. Rajtok

A rajtok sorrendje az MKSZ versenynaptárba tartozó cyclo-cross versenyeken (2018-2019)

d. Megjegyzések

 1. Pályabejárás: 9 órától 10:30-ig. Utána minden rajt első célba érkezője mögött nyílik a következő lehetőség, a következő rajt előtt 10 percig! Ha az utolsó, még pályán, versenyben lévő versenyzőt megelőzi a pályajáró versenyző, akkor az a versenyző kizárásra kerül és elveszíti az adott versenyen az indulás jogát.

 2. Pályajárás során IS kötelező a bukósisak viselése.

 3. Hivatalos díjátadó ceremónia: 15:30

Verseny időtartam

 1. A körszám az UCI szabályoknak megfelelően kerül meghatározásra, azaz annak a versenyzőnek az első két körének az átlaga határozza meg a körök számát, aki elsőként teljesíti az első két teljes kört.

 2. A harmadik körtől kezdve a hátralévő körök számát a célkapunál jól látható módon fel kell tüntetni.

 3. A teljesítendő körök számát, amennyiben az indokolt, a verseny bírái az adott futam feléig megváltoztathatják, amelyről a célkapunál lévő körszámláló és a szpíker tájékoztatást ad!

 4. A versenyzőket az utolsó kör megkezdéséről hangjelzéssel (kolomp, csengő) is értesíteni kell.

Kategóriaváltás és eszközszabály

 1. Kategóriaváltás:

Csak az U23-as és idősebb kategóriák esetén lehet elit-be nevezni. Az adott szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött összes pont törlődik.

   2. Kerékpármegkötés:

A második (U19, WU19, WU23, Elit nő, M2) és az ötödik rajtban (U23, Elit, M1) kizárólag az UCI szabályainak* (például: max. 50cm széles kos kormány, 28”-os kerékméret, max. 33mm széles külső) megfelelő cyclocross kerékpárral lehet csak és kizárólag a versenyen elindulni. A többi rajtra (első, harmadik és negyedik) kerépármegkötés továbbra sincs. (*Clarification guide of the UCI Technical Regulation)

   3. Depó, technikai zóna használata

Az adott futamon résztvevő versenyzők bárminemű segítséget (szerelés, kerékpárcsere, frissítés, stb) csak és kizárólag a depó területén vehetnek igénybe. A depó nem rendeltetésszerű használata a versenyből való azonnali kizárást von maga után.

A depóban, csak az adott futamon versenyző – depó belépő kártyával rendelkező – segítője/szerelője tartózkodhat. A depó belépő kártya (versenyzőként maximum 2 db) az nevezésnél igényelhető költségmentesen. A depó belépő kártyát jól látható módon kell a segítőnek/szerelőnek viselni és a depóban tartózkodó versenybíró, pályabíró kérésére azonosításra fel kell mutatni.

Rajtszám

 1. A rajtszámokat (minimum kerékpár és mez rajtszám) a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámokat a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is jól látható módon kell rögzíteni. A kerékpáron a rajtszám helye a nyereg alatt és a nyeregcsőhöz rögzítve található oly módon, hogy annak mindenképpen látszania kell!

 2. Rajtszám nélkül a pályára lépni tilos. A rajtszámot a pályabejáráskor is kötelező viselni. A pályát, a rajtszám nélkül tartozkodó versenyzőnek a versenybírók felszólítására haladéktalanul el kell hagynia.

Pontszámítás

 1. Az MKSZ versenynaptárba tartozó versenyeken az UCI cyclocross világkupák pontozása* alapján kerülnek értékelésre az alábbiak szerint (*UCI Cycling Regulations 5.3.013)

   2. Minden verseny után kétféle ranglista pontokat kapnak a versenyzők, egyet az abszolút eredmény alapján, egyet pedig a korosztályos helyezés alapján. Az abszolút eredmények után járó pontoknak kizárólag a beszólítás sorrendjében van szerepe.

   3. A pontokat a saját korcsoportjában gyűjti mindenki, a rajt szerinti kategóriának megfelelő helyezéssel (Példa: Tehát ha megfelelő számú U23 versenyző jelenléte miatt a versenyen nem kerül külön értékelésre az U23 kategória, és az U23-es versenyző az Elit kategória 4. helyén ér célba, akkor megkapja a negyedik helyezésért járó pontokat, ám azokat az U23 kategóriában gyűjti, és az év végi értékelésbe ezen pontok szerint lesz értékelve a saját kategóriájában.)

Összesítés

 1. A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.

 2. A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2018. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja

 3. Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.

 4. Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).

 5. A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.

 6. Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény, és magyar bajnokot sem hirdetünk.

Egyéb szabályok

 1. Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is végig) kötelező!

 2. A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a depóban/technikai zónában visszafordulni tilos. A szabály be nem tartása azonnali versenyből kizárást eredményez!

 3. A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.

 4. Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!

 5. Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell jelentkezni.

A verenykiírásaban nem részletezett szabályok esetén az UCI szabályai* az irányadók. A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

Back to top button
Close
Close