MTB

A 3 napos esőzés miatt nevéhez hű körülmények között zajlott a Gerecse-Vértes Pokla MTB Maraton

BringaSport – 2015.05.25. – Május 24-én, vasárnap lezajlott az I. Gerecse – Vértes Pokla MTB Maraton II. fordulója Hegyek Pokla MTB maraton, Mogyorósbányán, Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület rendezésében.  74 fő vágott neki a meghirdetett 3 távnak 26, 46 és 66 kilométeren. A verseny hagyományteremtő célzattal indították útjára a szervezők.

Fotógaléria (Vanik Zoltán) >>

A verseny helyszínéül szolgáló Mogyorósbánya polgármestere Havrancsik Tibor nyitotta meg a sportrendezvényt. Köszöntője után a versenyzők nekivágtak a három napja folyamatosan áztató eső miatti extrém távoknak.

A versenyen a távok 1-2-3 körben lettek kijelölve az Északi Gerecse területén, az Esztergomi Bazilika, és a Dunakanyar néhol előbukkanó látványával. A folyamatosan változó terep még a gyakorlottabb versenyzőket is megviselte úgy, hogy a három napos folyamatos esőzés miatti sárral is meg kellett küzdeni. Néhol agyagos csúszós, máshol az igazi tapadós sár igazán embert próbáló küzdelmet teremtett. Sok helyen kellett a mezőny nagyobb részének leszállni a kerékpárról, és megszabadítani a lerakódott sártól a kerékpárjukat. A takarítást követően ismét a dagonya várt rájuk. Volt, aki a búzatáblában próbálkozott a könnyebb haladás érdekében. Az emelkedőkön haladás a sár miatt még gyalog, a kerékpárt tolva sem volt könnyű. Összességében a verseny a nevéhez hű körülményeket teremtve tette izgalmassá a versenyt.

 Egyszerre induló mezőnyből már az első emelkedőn előnyre szert tevő Reznik Sándor (Pilis Cross Country Club) versenyzője diktálta a tempót, és mindhárom körben megőrizte elsőbbségét. A 3 kört 3:16:45-ös idővel fölényesen megnyerte a hosszútávon másodiknak befutó Szabó Attila (Vegan Energy), és a harmadik helyezett Pál Zsolt (Biondo Bike) előtt. A hölgyeknél abszolút első helyen Kiss Mónika (Bike-Zone Gödöllő) teljesítette a 2 körös távot 2:49:18-as idővel.

Korcsoportos eredménylista >>
Abszolút eredménylista >>

'Fel a tetejéhez' gomb