Pálya

Szalontay 20., Drijver 21. a pálya vb-n

Szalontay Sándor 20. helyen zárt sprintben, Drijver Bertold pedig 21. lett a pontversenyben a dániai Ballerupban rendezett pályakerékpáros világbajnokságon.

A péntek esti program elejében kapott helyet a dániai vb első magyar érdekeltségű száma, a pontverseny. Ebben a tavalyi, glasgow-i világbajnokságon nyolcadik volt a 21 éves magyar bringás, Pataki Ibolya szövetségi kapitány pedig előzetesen a legjobb tízbe kerülést jelölte meg célként.

A 160 körös távon rögtön az első részhajránál szerzett egy pontot – a hónap első hétvégéjén a Kőbányai BringArénában megrendezett GP Budapesten omniumban második, pontversenyben negyedik – Drijver. A továbbiakban azonban a mezőnyben tekert, nem volt benne körelőnyszerzési kísérletben, miközben az aktív, sok támadást hozó versenyen a riválisok sorra gyűjtötték a körelőnyért járó plusz húsz pontot. Drijver ráadásul egy körhátrányt is kapott (-20 pont), így két versenyzőt megelőzve a 21. helyen zárt.

Szombaton omniumban volt érdekelt Drijver – pályafutása során vb-n először -, a nyitószámban, a scratchben 17. lett, a tempóversenyben aztán bukott, beütötte a fejét, így nem tudta folytatni.

Ugyanezen a napon Szalontay Sándor sprintben mérettette meg magát, a selejtezőben 9.905 másodpercet tekerve a 19. lett. A kieséses szakaszban Tijmen van Loon volt az ellenfele, a csapatsprintben a holland válogatottal csereként kétszeres Európa-bajnok rivális kerekedett felül a párharcban, így Szalontay nem jutott a 16 közé és végül a 20. helyen zárt.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb